Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Anne usulü çarşaf böreği nasıl yapılır? Anne usulü çarşaf böreğinin püf noktaları

Anne usulü çarşaf böreği nasıl yapılır? Anne usulü çarşaf böreğinin püf noktaları
0
62

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
anne_usulu_carsaf_boregi_nasil_yapilir_1634632811_6467.jpg

Çarşaf böreği hem kolayca hazırlanmasıyla hem de görüntüsüyle diğer böreklerden farklılaşıyor. Çarşaf böreğini bir deneyen bir daha yapıyor. Anne usulü çarşaf böreği tarifi merak ediliyor. İşte misafirlerine ne yapsam diye düşünenler için çarşaf böreği tarifi...



Bosna Hersek'in milli yemekleri arasında yer alan çarşaf böreği, ülkemize özgü bir lezzettir. Özellikle Trakya mutfağından eksik olmayan bu besin, Rumeli ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Genellikle beyaz peynir kullanılsa da, lor, ezine veya kaşar peyniri ile farklı versiyonları hazırlanabilir. Kahvaltı ve çay saatlerinde sunulan böreğin yapımında kullanılan yufkanın çok ince olması gerekir. Bu yüzden çarşaf adı verilmiştir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için küçük porsiyonlarda tüketilmesi önerilir. 
  • Hamuru kolay açabilmeniz için, ılık su ilave edin ve dinlendirin. 
  • Dinlendirme işleminde nemli bir bez ile üzerini örterseniz, hamurunuz daha çabuk mayalanacaktır.
  • Hamur katlarına şekil verebilmek için, dinlendikten sonra birkaç dakika daha yoğurun ve kenarlarından çekin.
  • Dilerseniz peynir yerine, haşlanmış patates veya kıyma harcı da kullanabilirsiniz. Üzeri için susam ve çörek otu serpiştirin.
  • Kıymalı çarşaf böreği için; Kıyma ve rendelenmiş soğanı karıştırın. İçerisine baharat ekleyin. Ardından yufkaların içine doldurabilirsiniz.
  • Patatesli çarşaf böreği için; Patatesleri küp küp doğrayın ve 3-4 dakika haşlayın. Daha sonra tuz ve karabiber ile karıştırıp, yufkanın içini doldurun.
jFWWT_1634632887_5197.JPG

ANNE USULÜ ÇARŞAF BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

2,5 su bardağı ılık su
1 kilogram un
1 yemek kaşığı sirke
Tuz

Yufkaların üzeri için;

1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
6-7 tane patates
3 tane soğan
1 çay kaşığı karabiber

İç malzemesini isteğinize göre peynirli, ıspanaklı, kıymalı olarak değiştirebilirsiniz.

B7svV_1634632840_5566.jpg

YAPILIŞI

Unun tamamını yoğurma kabına alın. Tuzunu ve sirkesini ilave edin. Üzerlerine azar azar ılık su ekleyin.

Karışımı, kulak memesinden daha yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iyi açabilmek için ılık su ile yoğurmak ve dinlendirmek çok önemli.

me6nl_1634632949_5576.jpg

Yoğurduğunuz hamuru 8 parça bezeye bölün. Üzerini nemli bir bezle kapatın ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu arada çarşaf böreğin içini hazırlamaya başlayın.

Patatesleri haşlayın. Haşlanmış patatesleri ve soğanları küçük küçük doğrayın. Doğranmış soğanları sıvı yağda kavurun.

Kavrulmuş soğanları, soğuyunca patateslerle karıştırın. Karabiberini, pul biberini ve tuzunu ekleyip karıştırın.

tZLvP_1634632854_7292.jpg

Dinlenen bezeleri oklava kullanarak tabak büyüklüğünde açın. Her yufka katmanının üzerini yağlayın.

Bütün yufkaları üst üste dizin. En üstteki hamuru da yağladıktan sonra hamurları yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Geçen sürede hamur kendini salacak. Böylelikle tek tek kenarlarından çekerek kolayca açılabilir. Hamur katlarını, tek tek kenarlarından çekerek açın.

agWsR_1634632768_4892.jpg

İç malzemesini hamurun her yerine serpin. Hamuru kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Rulo hamurları yağladığınız fırın tepsisine dolaya dolaya sırasıyla yerleştirin. Bütün hamurları tepsiye dizdikten sonra üzerine fırça kullanarak sıvı yağı sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Daha sonra üzerini bir bezle örtün ve börek kendini toplayana kadar biraz dinlendirin. Ilık olarak servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Enfes tadı ve pratik imali ile kalabalık sofraların baş tacı olacak çarşaf böreği çay yahut yanında cacıkla bir arada üstün olacak bir lezzet. Hem kıvamı hem de pratik üretimiyle herkesin çok beğeneceği çarşaf böreğinin pratik imalini sizlerle paylaşıyoruz. İşte pratik çarşaf böreği tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Enfes tadı ve pratik yapımı ile kalabalık sofraların baş tacı olacak çarşaf böreği çay veya yanında cacıkla beraber süper olacak bir lezzet. Hem kıvamı hem de pratik yapımıyla herkesin çok beğeneceği çarşaf böreğinin pratik yapımını sizlerle paylaşıyoruz. İşte pratik çarşaf böreği tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için *2 su bardağı ılık su *Aldığı kadar un *Tuz Yufkaların arasına sürmek için *Sıvı yağ İç harcı için *34 adet haşlanıp rendelenmiş patates *2 adet soğan *12 (yarım) demet maydanoz *1 çay bardağı sıvı yağ *1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı un *1 su bardağı ılık su *1 yumurta *1 tatlı kaşığı sirke *1 tatlı kaşığı tuz *Ve açmak için sıvı yağ ( ben+ 2 yemek kaşığı tereyağı eritip ilave ettim) İç malzemesi; *1 büyük boy patates(çiğ olarak rondodan geçirdim) *100 gr kıyma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *4 büyük patates *1 tutam tuz *5 su bardağı un *2 su bardağı ılık su *İsteğe göre karabiber Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı 5 su bardağı unu yoğurma kabınıza boşalttıktan sonra ortasına ılık suyu ve tuzu koyun Dıştan içe doğru hamurumuzu 15 dakika...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt