Çocukların en sevdiği ve sağlıklı konut imali köfte tanımının bu kadar lezzetli olmasının sebebi annelerin elinden geçmiş olması olabilir mi? İşte sizlere anne eli değişmiş üzere hissettirecek lezzetli anne köftesi tanımı...
Köfte, Türk mutfağında her şeye yakışan hem sulu yemek hem de sade bir formda servis edebileceğiniz kıyma ve baharatlardan yapılan bir yemektir. Dilerseniz ekmek ortası dilerseniz de salçalı sosla pişirilebilen köfteler sofralara çok yakışıyor. Annelerin artan yahut bayatlayan gereçleri pahalandırmak için yaptığı enfes tarifler ortasında anne köftesi de yer alıyor. Eğer köfte harcınızda ekmek içi kullanacaksanız, ekmek bayat olmalı ve kabuğunu kullanmamalısınız. Sarımsak da köftenize farklı lezzet katacaktır. Köftenizi yoğurduktan sonra bir müddet dinlendirin ve o denli kızartın. Dilerseniz yanında patates, domates ve biber de kızartabilirsiniz. Lezzetinden damaklarda iz bırakan ve bilhassa küçük çocukların yanında pilav yahut patatesle severek yedikleri anne köftesi tanımı sizler için araştırdık.
- Kullanacağınız kıymayı seçerken orta yağlı olmasına ve kurumamasına dikkat edin. Ayrıyeten iki defa çektirerek daha kıvamlı olmasını sağlayabilirsiniz.
- Köftenin daha lezzetli olması için harcın içerisine bir ölçü bayat ekmek içi yahut galeta unu ekleyebilirsiniz.
- Yumurta ve soğanı karışımın içine eklemeden evvel, rendelediğiniz soğanın suyunu harca katarak ağır bir tat elde edebilirsiniz.
- Yoğurma sürecini bir aparatla yapmak yerine elinizle yapın. Böylelikle gereçlerin güzelce karışmasını sağlayabilir ve kıvamı tutturabilirsiniz.
- Pişirme süreci esnasında kullanacağınız tavaya az ölçüde yağ koyun. Fazla yağda pişirilen köfteler kurumaya başlayacaktır.
ANNE KÖFTESİ TANIMI:
MATERYALLER
600 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karışık köfte baharatı
2 dilim bayat ekmeğin içi
1 adet orta uzunluk soğan
1/4 demet maydanoz
YAPILIŞI
Soğan ve sarımsağı rendenin ince tarafından güzelce geçirin.
Daha sonra maydanozun yapraklarını ince ince doğrayın. Akabinde bayat ekmekleri sütle ıslatıp güzelce sıkın.
Hazırladığınız tüm materyalleri geniş bir kabın içerisine alarak süratlice yoğurun.
15 dakika kadar yoğurduktan sonra üzerine streç sinema kaplayarak 30 dakika buzdolabının içerisinde bekletin.
Hazır hale gelen köfteleri ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturarak, ayçicek yağında aksi düz yaparak pişirin.
Yanında baharatlı patatesler servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...