Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Anne usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Anne usulü mercimek çorbasının püf noktaları

Anne usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Anne usulü mercimek çorbasının püf noktaları
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
anne_usulu_mercimek_corbasi_nasil_yapilir_anne_usulu_mercimek_corbasinin_puf_noktalari_1616061096_1663.jpg

Daima lokanta tarzı tarifler konutta yapılamayabilir. Bu sefer de anne yöntemi olsun mercimek çorbasının tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Anne kokusu mercimeğin tadıyla birleşince bakalım neler oluyormuş! Herkesin çok seveceği tadına doyum olmayacak anne metodu mercimek çorbasının tanımı Nermin Gül'den...
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Akşam yemeklerinin olmazsa olmazlarından çorbalar farklı çeşitleriyle sofraları süslüyor. Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden mercimek çorbası sofralarının olmazsa olmazı. Mercimek çorbası protein oranı yüksek ve besleyici bir çorba. Mercimek çorbası hayli proteinli bir çorbadır. Mercimek çorbası; ana materyali kırmızı, sarı yahut yeşil mercimekten oluşan; un, tuz, tereyağı, et suyu, soğan, kırmızı yahut karabiber ile hazırlanan çorba. Ülkemizde mercimek çorbası yapmak için soğanın yanı sıra patates, havuç ve kereviz de kullanılır. 
  • Hasta olanların en çok tercih ettiği çorbaların başında gelen mercimek çorbası akşam yemeklerimizde de soframızı süslüyor.
  • Çorbanın üzerinde tüten dumanla birlikte yayılan nefis koku iştahınızı açacak.


ANNE ADABI MERCİMEK ÇORBASI TANIMI:

GEREÇLER

1 su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı sıvıyağ ve tereyağı
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet rendelenmiş patates
1 diş sarımsak
Tuz

YAPILIŞI

Düdüklü tencerenin tabanına yemeklik doğranmış soğanları bırakın.

Üzerine salça, yağ ekleyin. Yıkanmış mercimek, rendelenmiş patates ek edip güzelce karıştırın.

İnce doğranmış bir dış sarımsak katın. Sıcak suyu da ekleyerek karıştırın.

Tencerenin kapağı kapatılarak düdüğü kaldırın. Islık sesi çıkınca düdüğünü indirin.

Ocağı en kısık ateşe alın. 20 dakika sonra çorbanız hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun...

 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt