Oğrencilerimizin karnelerinde duşuk ya da yuksek olan notlar karşısında siz velilere buyuk bir iş duşmektedir Karnenin eğitimde bir amac değil arac olduğunu unutmamanızı ve cocuklarınızı cezalandırmamanızı ya da abartılı odullere boğmamanız gerekir Bazen veliler, cocuğun başarısını kendilerinin kişilik ve statulerine uygun olmasını isterler Hatta o kadar buyuk ozdeşim kurulur ki, veliler cocuklarının mesleğini, arkadaşlarını her şeyini secmeye kalkışabilirler
Eğitim cocuklar icin ceza yontemi ile başarı kazandırılacak bir edim değildir
Anne baba cocukları ile eğitimi yaşamalıdır
Kişiliğine uygun, yeteneklerine uygun eğitim secilmelidir Zorlayıcı olmamalıdır
Oğrenci zorlandığı temel eğitimde takviye almalı, anne ve baba cocuğunu eğitimde yalnız bırakmamalı, onunla birlikte arkadaşlık yapmalı ve onu anlamaya calışmalıdır
Ozguven vermeli ve kendisine guvendiklerini ve başaracağından emin olduklarını her zaman ifade etmelidirler
Sorunları okul haricinde de olabilir, dikkatle uzerine gidilmeli ve uzmanlardan yardım almaları gerektiğine kendileri inanmalı ve cocuklarına da bunu belli ederek profesyonel yardım almalılar
Davranışlarındaki değişimden kısa surede haberdar olup gereken cozume suclamadan gitmelilerdir
Okul yonetimini ve oğretmenleri oğrencinin yanında eleştirmemeli ve okulla işbirliği yapmalıdır
Sevgi, saygı manevi temeller icerisine verilmeli, maddi oduller verilmemeye dikkat edilmelidir
Bilgisayar hangi amacla ne kadar sure ile kullanacağına siz karar verin, kararınızı odul olarak asla esnetmeyin
Evde kurallar uygulanmak icindir, tum aile uymalıdır
Evde tum aile bireylerinin sorunlarını anlatabildiği sohbetler yapın
Eğitim cocuklar icin ceza yontemi ile başarı kazandırılacak bir edim değildir
Anne baba cocukları ile eğitimi yaşamalıdır
Kişiliğine uygun, yeteneklerine uygun eğitim secilmelidir Zorlayıcı olmamalıdır
Oğrenci zorlandığı temel eğitimde takviye almalı, anne ve baba cocuğunu eğitimde yalnız bırakmamalı, onunla birlikte arkadaşlık yapmalı ve onu anlamaya calışmalıdır
Ozguven vermeli ve kendisine guvendiklerini ve başaracağından emin olduklarını her zaman ifade etmelidirler
Sorunları okul haricinde de olabilir, dikkatle uzerine gidilmeli ve uzmanlardan yardım almaları gerektiğine kendileri inanmalı ve cocuklarına da bunu belli ederek profesyonel yardım almalılar
Davranışlarındaki değişimden kısa surede haberdar olup gereken cozume suclamadan gitmelilerdir
Okul yonetimini ve oğretmenleri oğrencinin yanında eleştirmemeli ve okulla işbirliği yapmalıdır
Sevgi, saygı manevi temeller icerisine verilmeli, maddi oduller verilmemeye dikkat edilmelidir
Bilgisayar hangi amacla ne kadar sure ile kullanacağına siz karar verin, kararınızı odul olarak asla esnetmeyin
Evde kurallar uygulanmak icindir, tum aile uymalıdır
Evde tum aile bireylerinin sorunlarını anlatabildiği sohbetler yapın