Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Anne ve Baba'ya Saygısızlık Yapmayın

Anne ve Baba'ya Saygısızlık Yapmayın
0
125

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Anne, Babaya Saygısızlık Hakkında Bilgi

Buyuklerimiz varlığımız sebebleridirlerAnne ve Babamız bizleirn var olmasının sebebidirOnlar bizlerin en kıymetli varlıklarımızdırİyi yada kotu olsun ki hicbir Anne ve Baba kotu olamaz bizi dunyaya getiren besleyip buyuten bize doğru yolu gosteren Anne ve BabamızdırAnne ve Babanın kişinin uzerind esayılmayacak kadar cok hakkı bulunmaktadır

Guzel dinimiz islam kulluktan sonra en onemli gorevlerin başında anne ve babaya
saygı ve sevgi gostermek ve onlara iyilik etmek gelmek onlara saygı ve sevgide kurur işlememek gelir

Kur’anı Kerim’deki İsra suresinde 23 ve 24 ayeti kerimelerinde Allahu teala şoyle buyurmuştur

Rabb’iniz sadece kendisine kulluk etmenizi, anne ve babanıza iyi davranmanızı kesin olarak emretti
Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine of! bile deme Onları azarlama İkisine de guzel soz soyle Onları esirgeyerek alcak gonullulukle uzerine kanat ger ve Rabb’im! kucukluğumde onlar beni nasıl
yetiştirmişlerse, şimdi de sen onlara oyle rahmet et diyerek dua et

Peygamber Efendimiz de bir sozunde şoyle buyurmakta Ana ve babanıza iyilik edin ve ihsanda bulunun ki cocuklarınız da size itaat etsin ve saygı gostersin

Similar threads

Anne, Babaya Saygısızlık Hakkında Bilgi Büyüklerimiz varlığımız sebebleridirlerAnne ve Babamız bizleirn var olmasının sebebidirOnlar bizlerin en kıymetli varlıklarımızdırİyi yada kötü olsun ama hiçbir Anne ve Baba fena olamaz bizi dünyaya getiren besleyip büyüten bize içten yolu belirten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
annem evlatları aglatıyor ne yapmam gerekir kardeşlerimle kustum annemi uzdukleri icin Cevap: anne hakkı nasıl odenir ne yapmalıyız İnsanı en guzel bir şekilde yaratmış olan Yuce Allah, ona akıl denen nimeti vererek onu butun yaratıklardan ustun kılmıştır İnsanın mukemmel bir şekilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Anne baba hakkı ile ilgili ayetler Biz insana anne ve babasını tavsiye ettik anası onu zayıflık ustune zayıflık cekerek karnında taşımıştırOnun (memeden) ayrılmasıda 2 sene icinde olmuşdur onun icin biz insana bana ve ana babana şukret donuş banadır diye nasihat verdik (lokman suresi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
465
Anne baba hakkı ile ilgili ayetler Biz insana anne ve babasını nasihat ettik anası onu zayıflık üstüne zayıflık çekerek karnında taşımıştırOnun (memeden) ayrılmasıda 2 yıl içinde olmuşdur onun için biz insana bana ve esas babana şükret dönüş banadır diye öğüt verdik (lokman suresi aytet,14)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
249
Anne Babaya Dua Nasıl Yapılır? Anne Babaya Yapılıcak Dualar Anne Babaya Dualar Allahım, ey merhametlilerin en merhametlisi, anne ve babamı katındaki saygınlık ve ozel salatın ile ozgunleştir Allahım, anne ve babam icin bana farz olan şeylerin bilgisini ilham yoluyla bana bildir Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
267
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,739Kullanıcılar
Üst Alt