iltasyazilim
FD Üye
Anneanne Pişisi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*4 su bardağı un
*2 adet yumurta
*3 çay kaşığı tuz
*1 paket karbonat
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*Alabildiğince su
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
*
Anneanne Pişisi Tarifi Yapılışı Oğlum için anneanne, benim için anne ve anneanne pişisi bu! Rahmetli anneannem yapardı, nur içinde yatsın Şimdi de sevgili annem yapıyor, oğlum yiyor bu yüzden adı hep “Anneanne Pişisi olarak kalacak sanırım
Şimdi gelelim tarifimize;
Yoğurma kabımıza önce unu ekleyip, ortasını çukurlaştırıyoruz Su hariç diğer malzemeleri ekliyoruz ve başlıyoruz yoğurmaya Azar azar su ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde suyu ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra tek künk olarak hafif unlanmış zeminde açmaya başlıyoruz Ortalama yarım cm kalınlığında olacak şekilde hamurumuzu oklava veya merdane yardımıyla inceltiyoruz Ardından dilerseniz kareler halinde, dilerseniz velev velev istediğimiz ebatlarda kesiyoruz Benim kesme şeklimle ben 70 adet pişi elde ettim İşte sıra geldi kızartmaya ve kızartma esnasında hissedilen o muhteşem kokuyu duymaya*Bol yağda önlü arkalı pembeleşinceye kadar orta ateşte kızartıyoruz (Çok harlı bir ateş pişilerimizin içinin pişmesini engelleyeceğinden, ocağın yanma seviyesine dikkat ederseniz menfaatinize olacaktır)
En heyecanlı kısımdayız 5 çayında yanında peynir, zeytin ve domates üçlemesiyle lezzeti artan pişilerimiz servise hazır! Anneannem ve kendim adına herkese afiyet, bal, şeker olsun*Not Kapaklı bir kasede saklandığında ertesi günlerde bile aynı lezzetle ve yumuşaklıkla yenilebilir!
*
*4 su bardağı un
*2 adet yumurta
*3 çay kaşığı tuz
*1 paket karbonat
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*Alabildiğince su
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
*
Anneanne Pişisi Tarifi Yapılışı Oğlum için anneanne, benim için anne ve anneanne pişisi bu! Rahmetli anneannem yapardı, nur içinde yatsın Şimdi de sevgili annem yapıyor, oğlum yiyor bu yüzden adı hep “Anneanne Pişisi olarak kalacak sanırım
Şimdi gelelim tarifimize;
Yoğurma kabımıza önce unu ekleyip, ortasını çukurlaştırıyoruz Su hariç diğer malzemeleri ekliyoruz ve başlıyoruz yoğurmaya Azar azar su ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde suyu ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra tek künk olarak hafif unlanmış zeminde açmaya başlıyoruz Ortalama yarım cm kalınlığında olacak şekilde hamurumuzu oklava veya merdane yardımıyla inceltiyoruz Ardından dilerseniz kareler halinde, dilerseniz velev velev istediğimiz ebatlarda kesiyoruz Benim kesme şeklimle ben 70 adet pişi elde ettim İşte sıra geldi kızartmaya ve kızartma esnasında hissedilen o muhteşem kokuyu duymaya*Bol yağda önlü arkalı pembeleşinceye kadar orta ateşte kızartıyoruz (Çok harlı bir ateş pişilerimizin içinin pişmesini engelleyeceğinden, ocağın yanma seviyesine dikkat ederseniz menfaatinize olacaktır)
En heyecanlı kısımdayız 5 çayında yanında peynir, zeytin ve domates üçlemesiyle lezzeti artan pişilerimiz servise hazır! Anneannem ve kendim adına herkese afiyet, bal, şeker olsun*Not Kapaklı bir kasede saklandığında ertesi günlerde bile aynı lezzetle ve yumuşaklıkla yenilebilir!
*