Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anneanne Usulü İrmik Helvası

Anneanne Usulü İrmik Helvası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Anneanne Usulü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram irmik
*2 yemek kaşığı margarin veya tercihen tereyağı
*1, 5 fincan sıvı ayçiçek yağı
*2 yemek kaşığı ceviz ya da şam fıstığı
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su (1 su bardağı süt, 3 su bardağı su da konulabilir)
*1 paket vanilya
*1 adet çubuk tarçın

Anneanne Usulü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle 3 su bardağı toz şeker, 3 bardak su ve 1 bardak sütü isteğinize bağlı olarak 1 adet çubuk tarçınla birlikte tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz (Bunu yapmamızın nedeni şekerin erimesini sağlamak, böylece helvamızda kıtır erimeyen şekerler kalmamış olur)*İrmiğimize sıvı yağ ve margarinle birlikte vanilyayı da ekleyerek önce hızlı daha sonra orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavuruyoruz Rengi kızarmaya başladığında ocağı en kısık seviyeye getiriyoruz Diğer tarafta kaynayan şerbetin içinden çubuk tarçını çıkarıp dikkatli bir şekilde yavaşça kavrulan irmiğe ekliyoruz Kaşıkla karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 34 dakika kadar kısık ateşte koyulaşıp suyunu çekene dek pişiriyoruz Helvamız hazır Cevizleri dilerseniz irmiği kavurma aşamasında dilerseniz de servis aşamasında ekleyebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt