iltasyazilim
FD Üye
Anneannemin Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasülye
*5 5 su bardağı toz şeker
*1 5 çay bardağı süt
*1 adet elma
*1 adet limon kabuğunun rendesi
*1 adet portakal kabuğunun rendesi
*16 adet karanfil
*1 adet kabuk tarçın
*1 paket kuş üzümü
*2 su bardağı sarı üzüm
*2 su bardağı kuru kayısı
*1 su bardağı kuru incir
*1 paket vanilya
*Bir tutam tuz
*Sıcak su
Süslemek için:
*Fındık
*Ceviz
*Dolmalık fıstık
*Toz Antep fıstığı
*Nar
*Tarçın
Anneannemin Aşuresi Tarifi Yapılışı Pek çok aşure tarifi var, temeli aynı olsa da herkes farklı yapmakta Benim aşure tarifim anneannemin yıllardır yaptığı ve herkes tarafından çok beğenilen bir tarif Ne yazık ki onun ellerinden yiyemeyeceğiz artık Geriye sadece bu güzel tarifi ve kulağımda söyledikleri kaldı Çok zor oldu bu sene aşure yapmak benim için ama yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim Umarım siz de beğenirsiniz
Buğdayı, nohutu ve fasulyeyi bir gece önceden ayrı ayrı ıslatın Ertesi gün malzemeleri iyice yıkayıp yine ayrı tencerelerde haşlayın Gerekirse su ilavesi yapın Anneannem düdüklü kullanırdı haşlamak için; hem kısa sürede haşlanmış oluyor hem de daha yumuşak olmuş oluyor Bu sırada üzüm, kayısı ve inciri yıkayın ve kayısı ve inciri küçük küçük doğrayın ve hepsini ayrı tencerelerde iyice yumuşayana kadar pişirin Kuş üzümünü sıcak suda şişene kadar bekletin Buğday helmelendiğinde yani iyice şişip açıldığında haşlanmış nohut ve fasülyeyi ekleyin Bir taşım kaynadıktan sonra kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış olan elmayı ilave edin Ardından toz şeker, karanfil ve kabuk tarçını ekleyin ve kaynamaya bırakın Kuru meyveler piştiğinde sularını süzün ve incir hariç buğdaylı karışıma ekleyip kaynamaya bırakın İncir aşurenin rengini karartmasın diye süslemede kullanılacak Daha sonra azar azar sütü ilave edin Tüm malzemeler piştiğinde yani aşureniz süslemeye hazır olduğunda rendelenmiş bir tutam tuz, limon ve portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 1 saat kadar dinlendirin Aşureyi daha sonra servis yapacağınız kaselere paylaştırın ve dilediğiniz gibi süsleyin Bol bereketli aşureleriniz olsun
Afiyet olsun
NOT: Dilerseniz karanfil ve tarçını temiz bir tülbente sarıp tencereye koyabilirsiniz Böylece çıkartmanız kolay olur Benim tercihim görüntü açısından karanfillerin kalması yönünde
*1 kg aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasülye
*5 5 su bardağı toz şeker
*1 5 çay bardağı süt
*1 adet elma
*1 adet limon kabuğunun rendesi
*1 adet portakal kabuğunun rendesi
*16 adet karanfil
*1 adet kabuk tarçın
*1 paket kuş üzümü
*2 su bardağı sarı üzüm
*2 su bardağı kuru kayısı
*1 su bardağı kuru incir
*1 paket vanilya
*Bir tutam tuz
*Sıcak su
Süslemek için:
*Fındık
*Ceviz
*Dolmalık fıstık
*Toz Antep fıstığı
*Nar
*Tarçın
Anneannemin Aşuresi Tarifi Yapılışı Pek çok aşure tarifi var, temeli aynı olsa da herkes farklı yapmakta Benim aşure tarifim anneannemin yıllardır yaptığı ve herkes tarafından çok beğenilen bir tarif Ne yazık ki onun ellerinden yiyemeyeceğiz artık Geriye sadece bu güzel tarifi ve kulağımda söyledikleri kaldı Çok zor oldu bu sene aşure yapmak benim için ama yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim Umarım siz de beğenirsiniz
Buğdayı, nohutu ve fasulyeyi bir gece önceden ayrı ayrı ıslatın Ertesi gün malzemeleri iyice yıkayıp yine ayrı tencerelerde haşlayın Gerekirse su ilavesi yapın Anneannem düdüklü kullanırdı haşlamak için; hem kısa sürede haşlanmış oluyor hem de daha yumuşak olmuş oluyor Bu sırada üzüm, kayısı ve inciri yıkayın ve kayısı ve inciri küçük küçük doğrayın ve hepsini ayrı tencerelerde iyice yumuşayana kadar pişirin Kuş üzümünü sıcak suda şişene kadar bekletin Buğday helmelendiğinde yani iyice şişip açıldığında haşlanmış nohut ve fasülyeyi ekleyin Bir taşım kaynadıktan sonra kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış olan elmayı ilave edin Ardından toz şeker, karanfil ve kabuk tarçını ekleyin ve kaynamaya bırakın Kuru meyveler piştiğinde sularını süzün ve incir hariç buğdaylı karışıma ekleyip kaynamaya bırakın İncir aşurenin rengini karartmasın diye süslemede kullanılacak Daha sonra azar azar sütü ilave edin Tüm malzemeler piştiğinde yani aşureniz süslemeye hazır olduğunda rendelenmiş bir tutam tuz, limon ve portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 1 saat kadar dinlendirin Aşureyi daha sonra servis yapacağınız kaselere paylaştırın ve dilediğiniz gibi süsleyin Bol bereketli aşureleriniz olsun
Afiyet olsun
NOT: Dilerseniz karanfil ve tarçını temiz bir tülbente sarıp tencereye koyabilirsiniz Böylece çıkartmanız kolay olur Benim tercihim görüntü açısından karanfillerin kalması yönünde