Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anneannemin Aşuresi

Anneannemin Aşuresi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Anneannemin Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasülye
*5 5 su bardağı toz şeker
*1 5 çay bardağı süt
*1 adet elma
*1 adet limon kabuğunun rendesi
*1 adet portakal kabuğunun rendesi
*16 adet karanfil
*1 adet kabuk tarçın
*1 paket kuş üzümü
*2 su bardağı sarı üzüm
*2 su bardağı kuru kayısı
*1 su bardağı kuru incir
*1 paket vanilya
*Bir tutam tuz
*Sıcak su

Süslemek için:


*Fındık
*Ceviz
*Dolmalık fıstık
*Toz Antep fıstığı
*Nar
*Tarçın

Anneannemin Aşuresi Tarifi Yapılışı Pek çok aşure tarifi var, temeli aynı olsa da herkes farklı yapmakta Benim aşure tarifim anneannemin yıllardır yaptığı ve herkes tarafından çok beğenilen bir tarif Ne yazık ki onun ellerinden yiyemeyeceğiz artık :( Geriye sadece bu güzel tarifi ve kulağımda söyledikleri kaldı Çok zor oldu bu sene aşure yapmak benim için ama yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim Umarım siz de beğenirsiniz
Buğdayı, nohutu ve fasulyeyi bir gece önceden ayrı ayrı ıslatın Ertesi gün malzemeleri iyice yıkayıp yine ayrı tencerelerde haşlayın Gerekirse su ilavesi yapın Anneannem düdüklü kullanırdı haşlamak için; hem kısa sürede haşlanmış oluyor hem de daha yumuşak olmuş oluyor Bu sırada üzüm, kayısı ve inciri yıkayın ve kayısı ve inciri küçük küçük doğrayın ve hepsini ayrı tencerelerde iyice yumuşayana kadar pişirin Kuş üzümünü sıcak suda şişene kadar bekletin Buğday helmelendiğinde yani iyice şişip açıldığında haşlanmış nohut ve fasülyeyi ekleyin Bir taşım kaynadıktan sonra kabukları soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış olan elmayı ilave edin Ardından toz şeker, karanfil ve kabuk tarçını ekleyin ve kaynamaya bırakın Kuru meyveler piştiğinde sularını süzün ve incir hariç buğdaylı karışıma ekleyip kaynamaya bırakın İncir aşurenin rengini karartmasın diye süslemede kullanılacak Daha sonra azar azar sütü ilave edin Tüm malzemeler piştiğinde yani aşureniz süslemeye hazır olduğunda rendelenmiş bir tutam tuz, limon ve portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 1 saat kadar dinlendirin Aşureyi daha sonra servis yapacağınız kaselere paylaştırın ve dilediğiniz gibi süsleyin Bol bereketli aşureleriniz olsun
Afiyet olsun
NOT: Dilerseniz karanfil ve tarçını temiz bir tülbente sarıp tencereye koyabilirsiniz Böylece çıkartmanız kolay olur Benim tercihim görüntü açısından karanfillerin kalması yönünde
 

Similar threads

Annemin Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo aşurelik buğday *1 su bardağı nohut *1 su bardağı kuru fasulye *Yarım çay bardağı pirinç *3 su bardağı şeker *Su *1 tutam tuz *15 adet kuru incir *15 adet kuru kayısı *2 avuç kuru üzüm *2 avuç kuş üzümü *1 portakal kabuğu rendesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Gaziantep’imin Meşhur Pekmezli Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler İÇ MALZEMESİ; *4 su bardağı pişmiş aşurelik buğday (dövme) *2 su bardağı pişmiş börülce( lolaz) *2 su bardağı pişmiş fasulye *2, 5 su bardağı pişmiş nohut *1 kase ceviz kırılmış parçalanmış *1 su bardağı fındık kırılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Aşure Tarifi (Ablamın Aşuresi) İçin Malzemeler *500 gram buğday *1,5 su bardağı nohut *1,5 su bardağı fasulye *Yarım çay bardağı barbunya *1 su bardağı pirinç *1 yemek kaşığı bulgur *1’er yemek kaşığı kırmızı ve yeşil mercimek, irmik, tuz *Kuru kayısı, incir üzüm, mısır, hurma, çam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Annemin Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler *22,5 Kase aşurelik buğday *1 Kase nohut *1 Kase fasulye *1 Kase kuru sarı üzüm *12 çay bardağı pirinç *1 Kase kayısı (doğranmış) *1 Kase İncir (doğranmış) *12 Adet elma (kabuğu soyulmuş, doğranmış) *12 Adet Portakal *(kabuğu rende olacak, suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
* Saray Aşuresi Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı aşurelik buğday *Yarım su bardağı kuru fasulye *Yarım su bardağı nohut *15 su bardağı su *2 su bardağı toz şeker *150gr kadar kuru incir *100 gr kadar kuru kayısı *100 gr kadar tatlı badem *100 gr kadar kuru üzüm *50 gr kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,026Kullanıcılar
ichramalllSon üye
Üst Alt