Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anneannemin Böreği

Anneannemin Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Anneannemin Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 kg + 2 su bardağı un
*1 tepeleme çay kaşığı karbonat
*Tuz
*Su

İç harcı için;


*250 gr kıyma
*2 adet soğan
*Maydanoz
*Yarım çay kaşığı yenibahar
*Tuz
*karabiber
*Pul biber
*Azcık sıvı yağ

Hamura sürmek için;


*1 paket margarin

Anneannemin Böreği Tarifi Yapılışı İçi için soğanı doğrayıp tüm malzemeleri birleştirip hafifçe yoğuralım
Margarini eritelim
Un, karbonat, tuz ve su ile sert bir hamur yoğurup 2’ye bölelim Hamurun birini oklava ile biraz açalım Üzerine 45 kaşık erimiş yağ döküp elimizle yağı hamurun üstüne yayalım Hamuru elimizle her tarafından çekerek iyice genişletelim Üzerine tekrar 45 kaşık yağ dökelim Azcık yağın donmasını bekleyip bir kenarından hamuru rulo yapalım (Yağ cıvıkken rulo yaparsak kenarlarından akar ) Ruloyu çekip biraz uzatalım ve her iki ucundan ters yönlere doğru ruloyu bükelim Büktüğümüz kısımları üst üste koyalım Aynı işlemi diğer hamura da uygulayalım
İlk yaptığımız hamuru tepsi büyüklüğünde oklava ile açalım Tepsinin tabanına yerleştirelim Hamur yağlı olduğundan tepsiyi yağlamaya gerek yok Kenarlarını çekerek tepsinin şeklini verelim İç harcı hamurun her yerine gelecek şekilde yayalım Üzerine açtığımız 2 hamuru serelim ( 2 hamuru tahtaya değen kısmı tepsinin üzerine gelecek şekilde serelim )Kenarlarını çekerek gerekirse elimizle bastırıp hafif genişleterek tepsinin şeklini verip alttaki hamurla kenarlarının yapışmasını sağlayalım
En son üzerine 34 kaşık yağ döküp, elimizle yayıp kenarları pişerken açılmasın diye cimcikleyelim Fırına koymadan böreği keselim
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızartalım Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,178Mesajlar
30,116Kullanıcılar
Selim1717Son üye
Üst Alt