Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anneler günü hikayeleri 2009

Anneler günü hikayeleri 2009

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ANNE ’NİN GÖZYAŞLARI

Orta yaşlı kadın, evin içinde telaşlı bir haldeydi Eşyaların yerini değiştiriyor, örtüleri düzeltiyor, arada bir mutfağa gidip pişmekte olan yemeğe bakıyor, yeniden salona dönüyordu Sokaktan gelen her seste pencereye koşuyor, her duyduğu kapı zilinde de, başkasının zili olduğunu anlayıp üzülüyordu

Başka şehirde iş bulan oğlu, ayrıca uzakta yerde olduğundan ayrıca de müsade alamadığından 2 aydır gelememişti Orta yaşlı kadın, büyük bir özlemle oğlunun gelmesini ümit ediyor, kulağı zil sesinde, ayak sesinde telaşla bekliyordu Her anneler gününde, çocuğunun ona “Anneciğim, annler günün kutlu olsun diyerek, boynuna sarılmasına pek alışmıştı ki, yarı oğlu kapıdan giriverecek ve koşup boynuna sarılacaktı, sonradan da onun için hazırladığı tatlılardan yiyecekti Ama oğlu geleceğini söylememişti ama Bayan, boynu bükük düşündü, “ya gelmezse, ya müsade alamadıysa İçini özlem dolu bir alevin yalayıp geçtiğini hissetti

Kadın sabah hazırlığa başlamıştı Telaşlı halini gören eşi, sorup durmuştu; Bu telaşın niye? diye fakat cevabını bir türlü alamamıştı Sonunda da bayan; “Bu gün evde işim çok, sen gitgez birazcık diye ısrar ederek, eşini ricaminnet dışarı çıkarmıştı “Ya, telaşımın nedenini anlarsa, ya saatlerce beklediğim halde oğlum gelmezse diye düşünmüştü “Gelmezse düşüncesiyle yeniden yüreği titremişti

Saatler geçip gidiyordu, öğlen edinmek üzereydi; “Gelemiyorsan, bir telefon et bari, ‘anneciğim ’ de İçinde sıkıntı armaya başlamıştı; “Anneler gününü hatırasına yapmak için bir telefon bile etmeyecek mi acaba? Ben böyle bekliyorum lakin o olur ya hatırlamadı bile ‘Gözden ırak olan, gönülden de ırak olur ’ sözü anneler için de geçerli olur mu hiç Olamaz canım, bir telefon eder en azından Hoş telefon yetmez, özledim yavrumu, kara gözlerini, afacan gülüşünü Hıh afacan, dediğimi duysa yeniden darılır, ‘Beni çocuk gibi sevme ’ der Benzeri nasıl seveceksem…

Çocuğunu düşündükçe, onunla konuştuğunu düşündükçe yüzü gülüyor, haberdar olmadan bir anda neşeleniyordu Sonradan duvardaki saate gözü takılıyor, yeniden durgunlaşıyordu “Gelmeyecek, telefon bari etse diye düşündü gönülsüzce “Sesini bari duymuş olurum Bütün böyle düşünürken, cep telefonunun sesiyle irkildi, omuzlarında bir bitkinlik, bakışlarında bir burukluk telefona uzandı, ekranına baktı, arayan oğluydu

Sevinmeli miydi? sevinemedi …acaba …acaba gelemeyeceğini söylemek için mi aramıştı Telefonda kutlayıp geçecek miydi anneler gününü, sarılamayacak mıydı yavrusuna?

Açtı telefonu;

Alo

Alo, nasılsın anneciğim?

Sağol yavrum, sen nasılsın?

İyiyim anneciğim

Ne yapıyorsun, işler nasıl?

Azıcık zorlama oldu lakin alıştım, keza bu şehre, ayrıca de işe alıştım

Pek mi yavrucuğum

Söylemiyordu işte ne telefonda kutluyordu, ne de gelmiyeceğini söylüyordu Sonunda dayanamayıp sordu;

Müsade aldın mı yavrum?

Evet anneciğim, müsade aldım Sen nerden bildin

Nerden mi, anneler günü için izin almadın mı?

Ha, anneler günü doğru ya Anneler günün kutlu olsun anneciğim

Sen sen bunun için müsade almadın mı?

Ah anneciğim, fazla sevdiğim, benim için çok kayda değer bir bayanı görmeye gideceğimi söyledim Şefim de müsade verdi Hemen onun yanına gidiyorum

Orta ihtiyar bayan durakladı, sesine başat olmaya çalıştı

O Kadar mi, nasıl biriymiş bu?

Anneciğim, belirlenmiş ol bana, senin daha önce yaptığın yemeklerden daha lezzetlisini, daha önce yaptığın tatlılardan daha tatlısını yapmıştır, beni bekliyor hemen

Ben… şey… cilalı yavrucuğum Şey, umarım o da seni seviyordur

Sevdiğine eminim anne, zaten bu ilk iznimi sırf onu bakmak için aldım Babam nerde anne?

Dışardaydı yavrum Hah kapı çalıyor, sanırım baban geldi

Tamamlanmış anne selamlama söyle, ben de güzel koku gibi kokuların geldiği, dünya da en çok layık verdiğim bir dünya güzüelinin kapısındayım

Tamamlanmış yavrum, söylerim Daha Sonra yine ara yavrum Allah ’a itimat ol

Telefonu kapattı Ama ne değin özlemişti oğlunu, ne değin görmek istiyordu Kapıya eli uzanırken, gözünden süzülen yaşlara engel olamıyordu

Kapıyı açtığında, boynuna atılan oğlunun “Canım anneciğim, anneler günün kutlu olsun! diye bağırması sanki bir rüya sahnesiymiş gibi geldi Oğlu; “Anneciğim, seni sevindirecek bir sürpriz yapayım dedim, lütfen ağıt dese de, annesi sevinçten hıçkıra hıçkıra ağlıyordu

Ahmet Ünal ÇAM *