iltasyazilim
FD Üye
*
Annem Usulu Hurmalı Mamul Tarifi İçin Malzemeler
*7 Su bardağı un
*1 Su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
*1, 5 Su bardağı su (azar azar dökerek hamuru yoğurun)
*2 Yemek kaşığı şemer (rezene) yada varsa hazır satılan MAMUL baharatı kullanabilrsiniz hamuru için
*1 Çay kaşığı tuz
*Pudra şekeri (üzerine serpmek için)
İç için Malzemeler :
*1 Kg yumuşak hurma içi (hazır paket hurma içi kullandım)
*3 Yemek kaşığı susam
*Yarım ajda çay bardağı sıvı yağ
Annem Usulu Hurmalı Mamul Tarifi Yapılışı Biz mamulü (?????) her bayram annem ile birlikte yapardık bir gelenek haline gelmişti bende annemin tarifini sizlerle paylaşmak istedim inşallah beğenirsiniz
Sırasıyla un, sıvı yağ, tuz, 2 yemek kaşığı MAMUL baharatı yada rezene+suyu azar azar dökerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun 5 dakika hamuru işledikten sonra yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında dinlendirin
Hamur dinlenirken o arada tavada yarım çay bardağı sıvı yağı ısıtın ılıktan biraz sıcak olacak şekilde sonra kısık ateşte hurma içini ve susamı katıp kaşıkla ezip karıştırarak birbiriyle iyice özleştirin aynı resimdeki gibi sonra altını kapatıp kenarda soğumaya bırakın (bu arada bu işlem sırasında sıvı yağ çok ısınırsa altını kapatın)
Dinlenmiş hamuru cevizden biraz büyük bezeler haline getirin
Hurma soğduktan sonra hamuru çok inceltmeden açın ve hurmadan fındık tanesi büyüklüğünün üç katı olacak şeklide toplar halinde koyup hamuru kapatın
Mamul kalıbına bastırarak şekil verin ve yağlanmış yada yağlı kâğıt serili tepsiye dizerek 25 dakika 200 derece fırında pişirin rengi hafif beyaz sarı olacak sonra soğumaya bırakın soğduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek ikram edilir Afiyet şeker olsun; )
Not:
Hazır yumuşak hurma içi paketi ve MAMUL baharatı Suriyeli esnaflarda satılıyor ben onlardan aldım ve ilk defa kullandım yoksa normalde ben normal yumuşak hurmaların çekirdeklerini ayıklıyarak aynı işlemi yaparak hazırlıyorum tek fark zaman kazandırması inşallah bulursunuz kolay gelsin
Hazır hurmanız sert ise veya önceden alıp buzdolabında beklettiseniz o hurmayı kullanacağınız zaman tavaya koymadan önce küçücük küpler halinde keserseniz susam ve yağla özleşmesi daha çabuk ve kolay olur
Hamuru mutlaka dinlendirin iyi sonuç almak için
Hamuru çok ince açmayın ve merdane ile yada elinizle hafif bastırarak açın orta kalınlıkta olmalı ki pişince sert olmaması için
25 dakikadan fazla pişirmeyin yoksa kas katı sert olur
Hamuru yoğururken mutlaka suyu azar azar dökerek yoğurun
Tek bardak ölçüsü kullanın ben normalden biraz büyük su bardağı kullandım
Bu ölçülerden iki tepsi çıkıyor
Ben bir kaç tane sade fındık ve fıstıklı iç koydum hiçte fena olmadı Afiyetle
Annem Usulu Hurmalı Mamul Tarifi İçin Malzemeler
*7 Su bardağı un
*1 Su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
*1, 5 Su bardağı su (azar azar dökerek hamuru yoğurun)
*2 Yemek kaşığı şemer (rezene) yada varsa hazır satılan MAMUL baharatı kullanabilrsiniz hamuru için
*1 Çay kaşığı tuz
*Pudra şekeri (üzerine serpmek için)
İç için Malzemeler :
*1 Kg yumuşak hurma içi (hazır paket hurma içi kullandım)
*3 Yemek kaşığı susam
*Yarım ajda çay bardağı sıvı yağ
Annem Usulu Hurmalı Mamul Tarifi Yapılışı Biz mamulü (?????) her bayram annem ile birlikte yapardık bir gelenek haline gelmişti bende annemin tarifini sizlerle paylaşmak istedim inşallah beğenirsiniz
Sırasıyla un, sıvı yağ, tuz, 2 yemek kaşığı MAMUL baharatı yada rezene+suyu azar azar dökerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun 5 dakika hamuru işledikten sonra yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında dinlendirin
Hamur dinlenirken o arada tavada yarım çay bardağı sıvı yağı ısıtın ılıktan biraz sıcak olacak şekilde sonra kısık ateşte hurma içini ve susamı katıp kaşıkla ezip karıştırarak birbiriyle iyice özleştirin aynı resimdeki gibi sonra altını kapatıp kenarda soğumaya bırakın (bu arada bu işlem sırasında sıvı yağ çok ısınırsa altını kapatın)
Dinlenmiş hamuru cevizden biraz büyük bezeler haline getirin
Hurma soğduktan sonra hamuru çok inceltmeden açın ve hurmadan fındık tanesi büyüklüğünün üç katı olacak şeklide toplar halinde koyup hamuru kapatın
Mamul kalıbına bastırarak şekil verin ve yağlanmış yada yağlı kâğıt serili tepsiye dizerek 25 dakika 200 derece fırında pişirin rengi hafif beyaz sarı olacak sonra soğumaya bırakın soğduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek ikram edilir Afiyet şeker olsun; )
Not:
Hazır yumuşak hurma içi paketi ve MAMUL baharatı Suriyeli esnaflarda satılıyor ben onlardan aldım ve ilk defa kullandım yoksa normalde ben normal yumuşak hurmaların çekirdeklerini ayıklıyarak aynı işlemi yaparak hazırlıyorum tek fark zaman kazandırması inşallah bulursunuz kolay gelsin
Hazır hurmanız sert ise veya önceden alıp buzdolabında beklettiseniz o hurmayı kullanacağınız zaman tavaya koymadan önce küçücük küpler halinde keserseniz susam ve yağla özleşmesi daha çabuk ve kolay olur
Hamuru mutlaka dinlendirin iyi sonuç almak için
Hamuru çok ince açmayın ve merdane ile yada elinizle hafif bastırarak açın orta kalınlıkta olmalı ki pişince sert olmaması için
25 dakikadan fazla pişirmeyin yoksa kas katı sert olur
Hamuru yoğururken mutlaka suyu azar azar dökerek yoğurun
Tek bardak ölçüsü kullanın ben normalden biraz büyük su bardağı kullandım
Bu ölçülerden iki tepsi çıkıyor
Ben bir kaç tane sade fındık ve fıstıklı iç koydum hiçte fena olmadı Afiyetle