iltasyazilim
FD Üye
Annemin Ev Yapımı Kışlık Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilogram aşurelik buğday
*5 kilogram yoğurt
*500 gram un
*1 adet ekmek hamuru
*Tuz
*Nane
Annemin Ev Yapımı Kışlık Tarhanası Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar öncelikle aşurelik buğdayımızı 1 5 saat kadar pişiriyoruz soğuduktan sonra yoğurt, un ve hamurumuzu katıyoruz Miktarı isteğe bağlı tuz ve nanemizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz 6 saat kadar bekleyip mayalanmaya bırakıyoruz Mayalandıktan sonra bezin arasına koyup süzülmesini sağlıyoruz yine 4 saat kadar süzüldükten sonra bezin üzerine ceviz büyüklüğünde seriyoruz 1 gün sonrada tersini çevirip kurutmaya devam ediyoruz tamamen kuruduktan sonra kışlık tarhanamız hazır hale geliyor AFİYET OLSUN
*2 kilogram aşurelik buğday
*5 kilogram yoğurt
*500 gram un
*1 adet ekmek hamuru
*Tuz
*Nane
Annemin Ev Yapımı Kışlık Tarhanası Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar öncelikle aşurelik buğdayımızı 1 5 saat kadar pişiriyoruz soğuduktan sonra yoğurt, un ve hamurumuzu katıyoruz Miktarı isteğe bağlı tuz ve nanemizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz 6 saat kadar bekleyip mayalanmaya bırakıyoruz Mayalandıktan sonra bezin arasına koyup süzülmesini sağlıyoruz yine 4 saat kadar süzüldükten sonra bezin üzerine ceviz büyüklüğünde seriyoruz 1 gün sonrada tersini çevirip kurutmaya devam ediyoruz tamamen kuruduktan sonra kışlık tarhanamız hazır hale geliyor AFİYET OLSUN