iltasyazilim
FD Üye
Annemin Kalburabastısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1,5 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı su
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı şeker
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*1 çimdik tuz
İçi için;
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Annemin Kalburabastısı Tarifi Yapılışı
Merhabalarrr size yazacağım tarif annemindir Annecim bize küçükken bu tatlıyı yapardı çok lezzetli bir tatlıdır Kıyır kıyır oluyo Öncelikle bir kabın içersine sıvı yağı, suyu, şekeri, yumurtayı, kabartma tozunu ve vanilyayı koyuyoruz Unumuzu yavaşca yediriyoruz Yumuşak ve yağlı bir hamur oluyo Sonra hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parça kopartıp kalbura rendeye veya süzgece elimizle yayıp içine cevizimizden koyup kapatıyoruz Ters çevirip tepsiye diziyoruz Fırında 170 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz Tatlımız ılık şerbetimiz sıcak döküyoruz Soğuduktan sonra servise hazır (sıcakta lezzetli oluyor)Afiyet olsun
*1,5 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı su
*1 yumurta
*3 yemek kaşığı şeker
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*1 çimdik tuz
İçi için;
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*Aldığı kadar un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Annemin Kalburabastısı Tarifi Yapılışı
Merhabalarrr size yazacağım tarif annemindir Annecim bize küçükken bu tatlıyı yapardı çok lezzetli bir tatlıdır Kıyır kıyır oluyo Öncelikle bir kabın içersine sıvı yağı, suyu, şekeri, yumurtayı, kabartma tozunu ve vanilyayı koyuyoruz Unumuzu yavaşca yediriyoruz Yumuşak ve yağlı bir hamur oluyo Sonra hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parça kopartıp kalbura rendeye veya süzgece elimizle yayıp içine cevizimizden koyup kapatıyoruz Ters çevirip tepsiye diziyoruz Fırında 170 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz Tatlımız ılık şerbetimiz sıcak döküyoruz Soğuduktan sonra servise hazır (sıcakta lezzetli oluyor)Afiyet olsun