Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Annemin Kalburabastısı

Annemin Kalburabastısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Annemin Kalburabastısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı süt
*5 su bardağı un
*1 çay bardağı irmik
*2 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
*1 çay kaşığı karbonat
*1 çay kaşığı tuz

Şerbeti için:


*4 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*Yarım limon suyu

Annemin Kalburabastısı Tarifi Yapılışı Bayram geldiğine göre çok lezzetli bir bayram tatlısı tarifi verelim dedik Tarif anneciğime ait Öncelikle şunu söyleyim zeytinyağı lezzet katıyor ayçiçek yağındansa ama yoksa sıvı yağ kullanabilirsiniz ama biz hep zeytinyağı kullandık İlk önce şerbeti hazırlayalım ki soğusun Bir tencerede malzemeleri karıştırıp kaynayınca 10 dk daha kaynatıp limon suyunu ekleyip 1 dk daha kaynatıp soğumaya bırakın sonra da buzdolabına kaldırın Tatlımız pişince sıcak tatlının üstüne soğuk şerbet dökmemiz gerekiyor ki şurubunu çeksin Hamuru için: Bütün malzemeler karıştırılıp yoğurulur Düz bir rendenin üzerinde pimpon topu büyüklüğünde alıp yuvarlak yapıp avucunuzla düzleştirip rendenin üzerinde bastırın Rendenin izi çıksın Üstüne bir miktar ceviz koyup ucundan hafifçe kaldırarak yuvarlayın birleşim kısmı altta kalacak şekilde tepsiye dizin Fotoğrafta görebilirsiniz tepsiyi yaglamanıza gerek yok tatlımız yeteri kadar yağlı çünkü 200 derece fırında alt üst olarak yaklaşık 3537 dk pişirin Fırından çıkar çıkmaz sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün Biri sıcak biri soğuk olduğu için şurubu dökerken cızırtı duyacaksınız Boş bir tepsiyi üzerine kapatın sıcaklığıyla şerbeti içine çeksin ya da fırının içine de koyabilirsiniz sıcaklığı ile bekleyebilir Bir gece beklerse şurubu içine çeker Bir sure sonra da tatlıları ters çevirin üstünü de şurubu çeksin Bu ölçüden 2 tepsi çıktı Pişme süresi fırından fırına değişebilir siz fırınınıza göre kendiniz bakın üzeri kahverengi olunca pişmiş demektir afiyet olsun
 
858,496Konular
982,159Mesajlar
30,100Kullanıcılar
serkanyircinSon üye
Üst Alt