iltasyazilim
FD Üye
Annemin Leziz Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*2 yumurta
*1 fiske tuz
*1 çorba kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*Ceviz veya fındık
*Margarin veya tereyağı
*Un ,nişasta
Annemin Leziz Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar annem çok güzel baklava açar ben onun kadar olmasam da*kız anasına çeker umarım sizde beğenirsiniz )))))
İlk olarak yoğurt, süt ,su ,sıvı yağ ,sirke, tuz,*yumurtayı bir güzel çırpmadan karıştırıyoruz, sonra un ve kabartma tozunu da katip güzel bir hamur elde ediyoruz ,kulak memesi yumuşaklığında olacak Sonra bu hamurdan kırk parça beze yapıyoruz ,bezelerimiz küçük olsun daha güzel olur Sonra onar onar açma işlemine başlıyoruz,on bezeyi üst üste bırakıp açıyoruz tatlımız dört kat olacak iki katına ceviz veya fındık bırakacağız, ha bu arada hamurlarımızı bol nişastayla açmanız gerek yoksa ince bir hamur elde edemeyiz, dört kat bittikten sonra tatlımızı *güzelce dilimleyelim, yağımızı eritip bir güzel gezdirelim ,sonra 150 derecede pişiriyoruz, afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum))))
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*2 yumurta
*1 fiske tuz
*1 çorba kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*Ceviz veya fındık
*Margarin veya tereyağı
*Un ,nişasta
Annemin Leziz Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar annem çok güzel baklava açar ben onun kadar olmasam da*kız anasına çeker umarım sizde beğenirsiniz )))))
İlk olarak yoğurt, süt ,su ,sıvı yağ ,sirke, tuz,*yumurtayı bir güzel çırpmadan karıştırıyoruz, sonra un ve kabartma tozunu da katip güzel bir hamur elde ediyoruz ,kulak memesi yumuşaklığında olacak Sonra bu hamurdan kırk parça beze yapıyoruz ,bezelerimiz küçük olsun daha güzel olur Sonra onar onar açma işlemine başlıyoruz,on bezeyi üst üste bırakıp açıyoruz tatlımız dört kat olacak iki katına ceviz veya fındık bırakacağız, ha bu arada hamurlarımızı bol nişastayla açmanız gerek yoksa ince bir hamur elde edemeyiz, dört kat bittikten sonra tatlımızı *güzelce dilimleyelim, yağımızı eritip bir güzel gezdirelim ,sonra 150 derecede pişiriyoruz, afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum))))