iltasyazilim
FD Üye
Annemin Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek kaşığı ev yoğurdu
*2 su bardağı mısır ununa
*1 su bardağı buğday unu
*1 çay bardağından az sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu( İsteğe göre paketin tamamını koymayabilirsiniz)
*Göz kararı tuz
*Yoğurmak için kaynamış soğumuş su
Annemin Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Merhabalar sizinle annemin mısır ekmeğini paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz ? Tarife Geçelim;
1
*Unun içini açıp malzemelerin hepsini su ekleyip yoğuruyoruz
*2 su bardağı mısır ununa 1 su bardağı buğday unu gelecek şekilde miktarını artırabilirsiniz
*Su eklemeyi de hamurun kıvamına göre ayarlıyoruz
*İsteğe göre fırın tepsisine döşüyoruz
*Ben teflon yuvarlak tepsi kullanıyorum, tepsiye sıvı yağ sürüyorum
*Mısır ekmeğinin içinin iyi pişmesi için fırının derecesi 200 derecenin üstünde olması daha iyi oluyor
*Çabuk pişiyor böylece içi hamur kalmıyor, 210 derecede pişirebiliriz Umarım beğenirsiniz Afiyet olsun ?
*2 yemek kaşığı ev yoğurdu
*2 su bardağı mısır ununa
*1 su bardağı buğday unu
*1 çay bardağından az sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu( İsteğe göre paketin tamamını koymayabilirsiniz)
*Göz kararı tuz
*Yoğurmak için kaynamış soğumuş su
Annemin Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Merhabalar sizinle annemin mısır ekmeğini paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz ? Tarife Geçelim;
1
*Unun içini açıp malzemelerin hepsini su ekleyip yoğuruyoruz
*2 su bardağı mısır ununa 1 su bardağı buğday unu gelecek şekilde miktarını artırabilirsiniz
*Su eklemeyi de hamurun kıvamına göre ayarlıyoruz
*İsteğe göre fırın tepsisine döşüyoruz
*Ben teflon yuvarlak tepsi kullanıyorum, tepsiye sıvı yağ sürüyorum
*Mısır ekmeğinin içinin iyi pişmesi için fırının derecesi 200 derecenin üstünde olması daha iyi oluyor
*Çabuk pişiyor böylece içi hamur kalmıyor, 210 derecede pişirebiliriz Umarım beğenirsiniz Afiyet olsun ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.