iltasyazilim
FD Üye
Annemin Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
*6 tane orta boy patates
*1 yemek kaşığı salça
*1 tane kuru soğan
*6 dal yeşil soğan
*1 demet maydanoz
*2 yemek kaşığı zeytin yağı (sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı beş türlü baharat
*1 çay kaşığı isot
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı reyhan
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı kekik
Annemin Patates Püresi Tarifi Yapılışı Patateslerin üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayınız*Pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla anlayabilirsiniz Bıçağı batırdığınızda rahat bir şekilde çıkarabiliyorsanız patatesler pişmiş demektir*Patates ezeceğiyle bir kapta patatesleri eziniz Ben hafif taneli bırakıyorum daha güzel oluyor*Kuru soğanı bir tencerede kavurun rengi hafif pembeleşince salça ve baharatlarla harmanlayınız*Maydanoz ve yeşil soğanı doğrayınız
Salça, kuru soğan ve baharat karışımına patatesleri ekleyip karıştıralım*Ocaktan alıp yeşil soğan ve maydanozu ekleyelim Karıştırıp servise sunalım Afiyet olsun
*6 tane orta boy patates
*1 yemek kaşığı salça
*1 tane kuru soğan
*6 dal yeşil soğan
*1 demet maydanoz
*2 yemek kaşığı zeytin yağı (sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı beş türlü baharat
*1 çay kaşığı isot
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı reyhan
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı kekik
Annemin Patates Püresi Tarifi Yapılışı Patateslerin üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayınız*Pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla anlayabilirsiniz Bıçağı batırdığınızda rahat bir şekilde çıkarabiliyorsanız patatesler pişmiş demektir*Patates ezeceğiyle bir kapta patatesleri eziniz Ben hafif taneli bırakıyorum daha güzel oluyor*Kuru soğanı bir tencerede kavurun rengi hafif pembeleşince salça ve baharatlarla harmanlayınız*Maydanoz ve yeşil soğanı doğrayınız
Salça, kuru soğan ve baharat karışımına patatesleri ekleyip karıştıralım*Ocaktan alıp yeşil soğan ve maydanozu ekleyelim Karıştırıp servise sunalım Afiyet olsun