iltasyazilim
FD Üye
Annemin Pidesi Tarifi İçin Malzemeler Pide harcı için:
*500 gram yağlı kıyma
*3 adet orta boy soğan
*2 adet yeşil biber
*3 diş sarımsak
*3 adet domates
*1 tutam maydanoz
*Karabiber, kimyon, kekik, toz kırmızı biber
Peynirli pide harcı için:
*Peynir
*Maydanoz tuz
Üzeri için:
*1 yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım kahve fincanı sıvı yağ
*Üzeri için tereyağ
Annemin Pidesi Tarifi Yapılışı Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip karıştırın ve 10 dakika kadar bekletin*Tuz ve ılık suyu ekleyip azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun, ele yapışmayan kıvama gelince üzerini nemli bezle kapatın ve mayalanmaya bırakın*Hamur mayalanırken, iç malzemeyi hazırlayın Soğan ve sarımsakları soyup robotta çekin ve derin bir kapta kıyma ile karıştırın
Baharatlarını tuzunu ve rondodan geçirdiğiniz domatesi de ilave edip karıştırarak sulu bir harç elde edin*peynirli harç için peyniri bir kapın içine ufalayın maydanozu ufak ufak kesin ve tuzu ilave edin*Mayalan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp unladığınız zemin üzerinden uzunlamasına pide şeklinde açın*Açtığınız hamurun kenarlarından içe doğru kıvırın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin*İç malzemeden kaşıkla pidenin üzerine koyup her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın*Üzerine sürülecek olan malzemeyi de ayrı bir kapta karıştırıp katladığınız kenarlarına sürün*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında çok kurutmadan kenarları pembeleşene kadar pişirin*Fırından çıkar çıkmaz kenarlarına tereyağ sürün ve sıcak servis yapın
*500 gram yağlı kıyma
*3 adet orta boy soğan
*2 adet yeşil biber
*3 diş sarımsak
*3 adet domates
*1 tutam maydanoz
*Karabiber, kimyon, kekik, toz kırmızı biber
Peynirli pide harcı için:
*Peynir
*Maydanoz tuz
Üzeri için:
*1 yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım kahve fincanı sıvı yağ
*Üzeri için tereyağ
Annemin Pidesi Tarifi Yapılışı Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip karıştırın ve 10 dakika kadar bekletin*Tuz ve ılık suyu ekleyip azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun, ele yapışmayan kıvama gelince üzerini nemli bezle kapatın ve mayalanmaya bırakın*Hamur mayalanırken, iç malzemeyi hazırlayın Soğan ve sarımsakları soyup robotta çekin ve derin bir kapta kıyma ile karıştırın
Baharatlarını tuzunu ve rondodan geçirdiğiniz domatesi de ilave edip karıştırarak sulu bir harç elde edin*peynirli harç için peyniri bir kapın içine ufalayın maydanozu ufak ufak kesin ve tuzu ilave edin*Mayalan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp unladığınız zemin üzerinden uzunlamasına pide şeklinde açın*Açtığınız hamurun kenarlarından içe doğru kıvırın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin*İç malzemeden kaşıkla pidenin üzerine koyup her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın*Üzerine sürülecek olan malzemeyi de ayrı bir kapta karıştırıp katladığınız kenarlarına sürün*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında çok kurutmadan kenarları pembeleşene kadar pişirin*Fırından çıkar çıkmaz kenarlarına tereyağ sürün ve sıcak servis yapın