iltasyazilim
FD Üye
Annemin Pizzası Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*1 kilo un
*1 Yaş maya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*Tuz
*Yeterince ılık su
Üst malzemeleri için:
Mantarlı:
*Yeşil biber
*Konserve mantar
*Kırmızı Pul biber
*Karabiber
*Domates sosu
*Kaşar peyniri
*Tuz
Sucuklu:
*Domates sosu
*Rendelenmiş sucuk
*Kaşar peyniri
Tonbalıklı:
*Konserve tonbalığı
*Domates sosu
*Soğan
*Kaşar peyniri
*Tuz
*
Annemin Pizzası Tarifi Yapılışı Mayayı biraz ılık suda çözüyoruz Sıvıyağı, sütü ve tuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz 1 kilo unu da ekleyip yeterince ılık su ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Çok fazla yumuşak olması gerekmiyor Ama sert de olmamalı
Hamurumuzu kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz Ben hangi oda sıcak ise oraya koyuyorum, çok daha çabuk mayalanıyor Hatta kışın kaloriferin hemen yanına koyuyorum, yarım saat sürmüyor hamurum hemen şişiyor
Bir kilo undan yaklaşık 34 tepsi çıkıyor Tabi herkesin zevkine bağlı Kimi kalın sever kimi ince Ben çok ince Sevdiğim için 4 tepsi cıkıyo
Tepsimizi margarin ile iyice yağlıyoruz Hamurumuzdan biraz Alıp elimizle iyice tepsiye yayıyoruz ( resimlerdeki gibi )
Sonra isteğe göre üzerlerini döşüyoruz
Ben 200*C de yaklaşık 1520 dakika pişiriyorum
Mantarlı: domates sosunu sürüyorum, mantarları diziyorum, üzerine ince doğranmış yeşil biber (acı sevenler acı biber doğrayabilir benim gibi
*1 kilo un
*1 Yaş maya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*Tuz
*Yeterince ılık su
Üst malzemeleri için:
Mantarlı:
*Yeşil biber
*Konserve mantar
*Kırmızı Pul biber
*Karabiber
*Domates sosu
*Kaşar peyniri
*Tuz
Sucuklu:
*Domates sosu
*Rendelenmiş sucuk
*Kaşar peyniri
Tonbalıklı:
*Konserve tonbalığı
*Domates sosu
*Soğan
*Kaşar peyniri
*Tuz
*
Annemin Pizzası Tarifi Yapılışı Mayayı biraz ılık suda çözüyoruz Sıvıyağı, sütü ve tuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz 1 kilo unu da ekleyip yeterince ılık su ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Çok fazla yumuşak olması gerekmiyor Ama sert de olmamalı
Hamurumuzu kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz Ben hangi oda sıcak ise oraya koyuyorum, çok daha çabuk mayalanıyor Hatta kışın kaloriferin hemen yanına koyuyorum, yarım saat sürmüyor hamurum hemen şişiyor
Bir kilo undan yaklaşık 34 tepsi çıkıyor Tabi herkesin zevkine bağlı Kimi kalın sever kimi ince Ben çok ince Sevdiğim için 4 tepsi cıkıyo
Tepsimizi margarin ile iyice yağlıyoruz Hamurumuzdan biraz Alıp elimizle iyice tepsiye yayıyoruz ( resimlerdeki gibi )
Sonra isteğe göre üzerlerini döşüyoruz
Ben 200*C de yaklaşık 1520 dakika pişiriyorum
Mantarlı: domates sosunu sürüyorum, mantarları diziyorum, üzerine ince doğranmış yeşil biber (acı sevenler acı biber doğrayabilir benim gibi