iltasyazilim
FD Üye
Annemin Su Böreği (Garantili ) Tarifi İçin Malzemeler
*5 yumurta
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 silme yemek kaşığı tuz
*3 5 su bardağı un (kontrollü eklenecek )
Hamur aralarına ;
*2 dolu yemek kaşığı tereyağı
İç malzeme;
*Beyaz peynir
*Maydanoz
Annemin Su Böreği (Garantili ) Tarifi Yapılışı Malzemelerimizi karıştırıp mantı hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuracağız
Hamur yoğurduktan sonra en az 1 saat dinlendirilir 10 bezeye bölünür
Ve her beze tepsi büyüklüğünde açılır
Bir yandan genişçe bir tencerede su kaynatılır Tuz eklenir
Tepsinin en altına ve en üstüne konulacak yufkalar haşlanmaz Diğer yufkalar önce birer birer haşlanır suyu sıkılır ve hemen soğuk suda şoklanıp tepsiye dizilir Her kata erittiğimiz tereyağı sürülür
İç malzemesi konulup diğer katlarda aynı işleme devam edilir
En üst kat haşlanmadan tereyağı sürülür ve 180 derecelik fırında al üst kızarana kadar pişirilir
*5 yumurta
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 silme yemek kaşığı tuz
*3 5 su bardağı un (kontrollü eklenecek )
Hamur aralarına ;
*2 dolu yemek kaşığı tereyağı
İç malzeme;
*Beyaz peynir
*Maydanoz
Annemin Su Böreği (Garantili ) Tarifi Yapılışı Malzemelerimizi karıştırıp mantı hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuracağız
Hamur yoğurduktan sonra en az 1 saat dinlendirilir 10 bezeye bölünür
Ve her beze tepsi büyüklüğünde açılır
Bir yandan genişçe bir tencerede su kaynatılır Tuz eklenir
Tepsinin en altına ve en üstüne konulacak yufkalar haşlanmaz Diğer yufkalar önce birer birer haşlanır suyu sıkılır ve hemen soğuk suda şoklanıp tepsiye dizilir Her kata erittiğimiz tereyağı sürülür
İç malzemesi konulup diğer katlarda aynı işleme devam edilir
En üst kat haşlanmadan tereyağı sürülür ve 180 derecelik fırında al üst kızarana kadar pişirilir