iltasyazilim
FD Üye
Annemin Sütlü Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*3 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağ(fırına vermeden önce küçük parçalar üzerine koyulacak)
*1 şişe maden suyu
*3 yumurta
*1 tepeleme yemek kaşığı labne
*Yarım çay kaşığı tuz
*Peynir ve maydanoz ( dilerseniz farklı malzeme de kullanabilirsiniz )
Üzeri için;
*Çörek otu
Annemin Sütlü Böreği Tarifi Yapılışı Annemin yıllardır yaptığı enfes börek, kahvaltılarınızda, beş çaylarınızda, akşam oturmalarınızda şüphe etmeden ikram edebilirsiniz, denemenizi şiddetle öneriyorum ??
Bir kabın içinde süt, yumurta, yağ, maden suyu, labne ve tuzu iyice karıştıralım Tepsimizi yağlayalım ve en altına bir yufkayı yayalım (ben dikdörtgen borcam kullandım )biraz büzüştürebilirsiniz Hazırladığımız karışımdan bir kepçe dökelim Bir diğer yufkadan parçalar kopararak her kata karışımı döke döke arzu ettiğiniz kata peynir ve maydanoz karışımını koyarak ilerleyelim Son parçayı koymadan önce tepsinin dışına sarkan yufkaları içe katlayalım En üste koyacağınız yufkayı tepsinin boyuna göre keserseniz üst tabakanız düzgün gözükecektir Kalan harcı böreğin üstüne tamamen dökelim ve dilimleyelim (Börek size çok ıslak gelebilir fakat yufkalar bunu çekecektir )Çörek otunu serptikten sonra 210 derecedeki fırına atalım Afiyet olsun
*4 adet yufka
*3 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağ(fırına vermeden önce küçük parçalar üzerine koyulacak)
*1 şişe maden suyu
*3 yumurta
*1 tepeleme yemek kaşığı labne
*Yarım çay kaşığı tuz
*Peynir ve maydanoz ( dilerseniz farklı malzeme de kullanabilirsiniz )
Üzeri için;
*Çörek otu
Annemin Sütlü Böreği Tarifi Yapılışı Annemin yıllardır yaptığı enfes börek, kahvaltılarınızda, beş çaylarınızda, akşam oturmalarınızda şüphe etmeden ikram edebilirsiniz, denemenizi şiddetle öneriyorum ??
Bir kabın içinde süt, yumurta, yağ, maden suyu, labne ve tuzu iyice karıştıralım Tepsimizi yağlayalım ve en altına bir yufkayı yayalım (ben dikdörtgen borcam kullandım )biraz büzüştürebilirsiniz Hazırladığımız karışımdan bir kepçe dökelim Bir diğer yufkadan parçalar kopararak her kata karışımı döke döke arzu ettiğiniz kata peynir ve maydanoz karışımını koyarak ilerleyelim Son parçayı koymadan önce tepsinin dışına sarkan yufkaları içe katlayalım En üste koyacağınız yufkayı tepsinin boyuna göre keserseniz üst tabakanız düzgün gözükecektir Kalan harcı böreğin üstüne tamamen dökelim ve dilimleyelim (Börek size çok ıslak gelebilir fakat yufkalar bunu çekecektir )Çörek otunu serptikten sonra 210 derecedeki fırına atalım Afiyet olsun