iltasyazilim
FD Üye
Annemin Tarifinden Enfes Kıymalı Börek İçin Malzemeler
*6 yufka
Sosu;
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için;
*200250 gr kıyma
*Maydanoz
*Soğan
*Sıvı yağ
*Tuz
Üzeri için;
*Bir yumurta sarısı
Annemin Tarifinden Enfes Kıymalı Börek Yapılışı Herkese hayırlı günler beğeneceğiniz çıtır çıtır bir tarif sizi bekliyor hadi başlayalım
İçini Hazırlayalım
Orta boy soğanımızı yemeklik doğruyoruz Tencerimize sıvı yağını döküp soğanlarımızı kavuruyoruz daha sonra kıymamızı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz En son maydonuzu ekliyoruz yeşil kalması için maydanozu çok kavurarak öldürmüyoruz Tuzunu ayarlıyoruz ve içimiz hazır
Yufkamızın birini tezgaha açıyoruz Üzerine su ve sıvı yağdan oluşan sosumuzu sürüyoruz daha sonra birinci katın üzerine diğer bir yufkayı koyuyoruz ikinci katımızıda sosluyoruz Kuru bir yer kalmasın dikkat edin Daha sonra yufkamızı eşit üçgen parçalara kesiyoruz (aşağıda resmi olacak) Hazırladığımız içten eşit şekilde koyuyoruz Kenarları hafif katlayıp sarıyoruz bu işlemi yufkalarımız bitene dek iki kat iki kat olacak şekilde işlemimize devam ediyoruz Yağladığımız tepsimize diziyoruz üzerlerine kalan sosdan mutlaka sürün sosumuz bittiyse eğer tekrar hazırlayıp mutlaka sürün çünkü yağ ve su böreğin çıtır olmasında büyük etken Sosu sürdükten sonra yumurtamızı da üzerlerine sürüyoruz İsterseniz çörek otu ile süsleyebilirsiniz biz sade tercih ettik Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına böreklerimizi veriyoruz Çıtır çıtır enfes bir tat
AFİYET OLSUNNN
*6 yufka
Sosu;
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için;
*200250 gr kıyma
*Maydanoz
*Soğan
*Sıvı yağ
*Tuz
Üzeri için;
*Bir yumurta sarısı
Annemin Tarifinden Enfes Kıymalı Börek Yapılışı Herkese hayırlı günler beğeneceğiniz çıtır çıtır bir tarif sizi bekliyor hadi başlayalım
İçini Hazırlayalım
Orta boy soğanımızı yemeklik doğruyoruz Tencerimize sıvı yağını döküp soğanlarımızı kavuruyoruz daha sonra kıymamızı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz En son maydonuzu ekliyoruz yeşil kalması için maydanozu çok kavurarak öldürmüyoruz Tuzunu ayarlıyoruz ve içimiz hazır
Yufkamızın birini tezgaha açıyoruz Üzerine su ve sıvı yağdan oluşan sosumuzu sürüyoruz daha sonra birinci katın üzerine diğer bir yufkayı koyuyoruz ikinci katımızıda sosluyoruz Kuru bir yer kalmasın dikkat edin Daha sonra yufkamızı eşit üçgen parçalara kesiyoruz (aşağıda resmi olacak) Hazırladığımız içten eşit şekilde koyuyoruz Kenarları hafif katlayıp sarıyoruz bu işlemi yufkalarımız bitene dek iki kat iki kat olacak şekilde işlemimize devam ediyoruz Yağladığımız tepsimize diziyoruz üzerlerine kalan sosdan mutlaka sürün sosumuz bittiyse eğer tekrar hazırlayıp mutlaka sürün çünkü yağ ve su böreğin çıtır olmasında büyük etken Sosu sürdükten sonra yumurtamızı da üzerlerine sürüyoruz İsterseniz çörek otu ile süsleyebilirsiniz biz sade tercih ettik Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına böreklerimizi veriyoruz Çıtır çıtır enfes bir tat
AFİYET OLSUNNN