Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

annesi babası ayrı olan çocuk psikolojisi

annesi babası ayrı olan çocuk psikolojisi
0
38

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
annesi babası ayrı olan çocuk psikolojisi 15 yaş erkek çocuğu psikolojisi anne babası farklı cocuk psikolojisi bambaşka anne baba baba çoçuk babası çocuklar ben az cok bılıyorum cunku benım annem ve babamda ayrıydı hıc bır cocugun basına boyle bırsey gelmesını ıstemem oysa huzursuz bır evde yasamaktansa ayrılmaları tercıh etmelı ben böyle bır durumda yasayan çocukların piskolojisinin daha fazla bozulacağı kanaatindeyim !! anneden bambaşka babadan bambaşka para yolarlar ve hayatlarını yasarlar bunu diger cocukların gerceklestirmesi ise mumkundur ama birazcık daha zordur bide bu yönü var tabii!!!!! Günümüz toplumlarının en manâlı sorunlarından biri ailenin önemini yitirmesi Son 20 sene içinde aile yapıları incelendiğinde anne, baba ve çocuktan müteşekkil aile sayısında azalma görülürken karışık aile yapılarında yükselme gözleniyor Tutum Bilimleri Enstitüsü’nden Klinik Psikolog Şeniz Pamuk, bu durumun temelinde boşanmanın yattığını ve bundan azami çocukların etkilendiğini söyledi Dünyanın süper gücü ABD’de evlenen her iki çiftten biri ayrılmaya karar verirken, Almanya’da bu durum üçte bir oranında Pamuk’un verdiği bilgilere göre Türkiye, henüz boşanmaların sık yaşanmadığı bir ülke olsa da 15 sene önce yüzde 1′i bulmayan ayrılan çift oranı gün geçtikçe artıyor Psikolog Şeniz Pamuk, “ayrılık veya boşanma sonrasında, aile yapılarında büyükçe bir çeşitlilik ortaya çıkıyor dedi Ayrılık veya boşanma kararı veren eşlerin fazla engebeli bir süreçten geçtiğini belirten Pamuk, “Oysa bu karardan annebabaları dek hatta onlardan daha artı etkilenen aile bireyleri çocuklar Yapılan incelemeler, çocukların boşanma öncesi dönemden başlayarak, boşanma süreci ve ardından kısa ve uzun vadede bir fazla olumsuz durumla yüzyüze kalabildiklerini göstermekte Hiç bir çocuk birincil anda anne ve babasının ayrılmasını istemez ve bu duruma ya dışa vurarak veya sessiz kalarak bir tepki gösterir açıklamasında bulundu BOŞANMANIN ETKİLERİ SONRA ORTAYA ÇIKIYOR Çocuklarda annebaba ayrılığının meydana getirdiği etkilerin boşanmadan sonraki birincil günlerde yok daha sonraki dönemlerde ortaya çıktığını bildiren Pamuk’un tespitleri şöyle: “Çocukların geriye dönüp baktıklarında negatif olarak hatırladıkları, annebaba aralarında haber taşıyıcısı olmak, anne ve babalarının birbirlerini suçlamalarını kulak vermek, aleyhinde cinsten biriyle samimiyeti ilerlettiklerinde nasıl doğal davranabileceklerini bilememek, ekonomik sorunlar, annebabadan biriyle ve o taraftan olan akrabalarla bağların kopması gibi durumlardır  

858,473Konular
981,209Mesajlar
29,545Kullanıcılar
medusa231Son üye
Üst Alt