Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Annesinin Olumunu Bilmesi

Annesinin Olumunu Bilmesi
0
117

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Latife hanım İzmir'de Uşşakizadeler'in koşkunde kalıyordu Hastalığına iyi gelsin diye Zubeyde hanım İstanbul'dan oraya gitmişti Ancak ne var ki, rahatsızlığı artan Zubeyde hanım Uşşakizadeler'in evinde oğluna hasret vefat eder Latife hanım ve Yaveri Salih Bey; Paşa'ya annesinin olumunu nasıl bildireceklerini kara kara duşunmekteydiler Cunku O'nun dunyada en sevdiği insan olan annesinin olumunden buyuk bir uzuntu duyacağını bilmekteydiler

Annesinin olumunden habersiz olan Mustafa Kemal, aynı saatlerde trenle cıktığı Yurt gezisinde uyumaktaydı Gecenin ilerleyen saatlerinde gorduğu kabus gibi ruya yuzunden kan ter icinde uyanır Bir sigara yakar ve zile basarak kompartımanındaki hizmetine bakan Ali Cavuş'u cağırıp: Gorduğum ruya canımı sıktıder

Ali Cavuş: Hayırdır Paşamdeyince Ataturk de ruyasını anlatır: Pek hayır olacağa benzemiyor Kırlık bir y er dey misiz Her taraf yeşillik Birden bire bir sel geliyor, annemi alıp goturuyor Endişe ediyorum Yaverlere soyle, İzmir'e telgraf cekip annemin sağlık durumunu sorsunlar

Ve acı haber, kısa bir sure sonra Yaver Salih'in yolladığı şifreli telgraf ile gelir Ataturk telgrafın şifreli olduğunu derhal anlayarak: Annem oldu değil mi?Ali Cavuş uzgun bir şekilde telgrafı uzatır: Başınız sağ olsun Paşam

Gozleri yaşla dolan Ataturk: Bana malum oldu Bana malum oldu Bunun kabusunu gordum ben Anam Zavallı cilekeş anam Benim anam oldu başka analar sağ olsundiyerek koltuğuna coker

Ne yazık ki annesinin cenaze torenine katılamaz ve Yurt gezisini kesmeden, ici kan ağlayarak vatan hizmeti icin yoluna devam eder

858,468Konular
981,187Mesajlar
29,540Kullanıcılar
kaansaddaSon üye
Üst Alt