iltasyazilim
FD Üye
Antakya Oruğu Tarifi İçin Malzemeler
*750 gram köftelik bulgur
*1 yemek kaşığı acısız biber salçası
*1 kilo soğan
*1 şeker kaşığı fesleğen
*Yarım kilo tavuk veya et köfte için incecik kıyma ben tavuk kullandım
*750 gram kıyma
*Karabiber ,yeni bahar ,tuz, tarçın
*Sana yağı, sıvı yağ
*1 tutam maydanoz
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
Antakya Oruğu Tarifi Yapılışı Selamlar nyt takipçileri ilk önce kıymamızı hazırlayalım ,kıymamızı ateşe koyalım, suyu çekene kadar, soğanları hazırlayalım ,soyup ince ince doğrayalım, et suyunu çekince biraz sıvı yağ koyun, iyice karıştırın ve 1 yemek kaşığı sana yağı ekleyin ,tadı daha güzel oluyor ,sonra soğanı ekleyin ,iyice pişince baharatları ekleyip son olarak bir tutam maydanoz ekleyip iyice karıştırın ve altını kapatın soğumaya bırakın ,geçelim bulguru ıslatmaya ,bir orta soğan önce ince doğrayın, fesleğeni ,tuz ekleyip iyice yoğuralım, sonra tavuk kıymayı ve irmiği koyalım ve iyice tekrar yoğuralım, tavuk bulguru içinde kaybolan kadar ara ılık su katın, en son un ekleyip iyice yoğurunca dinlenmesine bırakalım, 10 dk kadar dinlendikten sonra limon büyüklüğünde parçalara ayırın, ve elinizin baş parmağıyla oymaya başlayın hepsini öyle devam edin, bitirdiğinizde bir saat kadar kurutun sonra kızartmaya başlayın, çok lezzetli oluyor deneyecekler şimdiden kolay gelsin
*750 gram köftelik bulgur
*1 yemek kaşığı acısız biber salçası
*1 kilo soğan
*1 şeker kaşığı fesleğen
*Yarım kilo tavuk veya et köfte için incecik kıyma ben tavuk kullandım
*750 gram kıyma
*Karabiber ,yeni bahar ,tuz, tarçın
*Sana yağı, sıvı yağ
*1 tutam maydanoz
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
Antakya Oruğu Tarifi Yapılışı Selamlar nyt takipçileri ilk önce kıymamızı hazırlayalım ,kıymamızı ateşe koyalım, suyu çekene kadar, soğanları hazırlayalım ,soyup ince ince doğrayalım, et suyunu çekince biraz sıvı yağ koyun, iyice karıştırın ve 1 yemek kaşığı sana yağı ekleyin ,tadı daha güzel oluyor ,sonra soğanı ekleyin ,iyice pişince baharatları ekleyip son olarak bir tutam maydanoz ekleyip iyice karıştırın ve altını kapatın soğumaya bırakın ,geçelim bulguru ıslatmaya ,bir orta soğan önce ince doğrayın, fesleğeni ,tuz ekleyip iyice yoğuralım, sonra tavuk kıymayı ve irmiği koyalım ve iyice tekrar yoğuralım, tavuk bulguru içinde kaybolan kadar ara ılık su katın, en son un ekleyip iyice yoğurunca dinlenmesine bırakalım, 10 dk kadar dinlendikten sonra limon büyüklüğünde parçalara ayırın, ve elinizin baş parmağıyla oymaya başlayın hepsini öyle devam edin, bitirdiğinizde bir saat kadar kurutun sonra kızartmaya başlayın, çok lezzetli oluyor deneyecekler şimdiden kolay gelsin