Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antakya Oruğu

Antakya Oruğu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Antakya Oruğu Tarifi İçin Malzemeler

*750 gram köftelik bulgur
*1 yemek kaşığı acısız biber salçası
*1 kilo soğan
*1 şeker kaşığı fesleğen
*Yarım kilo tavuk veya et köfte için incecik kıyma ben tavuk kullandım
*750 gram kıyma
*Karabiber ,yeni bahar ,tuz, tarçın
*Sana yağı, sıvı yağ
*1 tutam maydanoz
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un

Antakya Oruğu Tarifi Yapılışı Selamlar nyt takipçileri ilk önce kıymamızı hazırlayalım ,kıymamızı ateşe koyalım, suyu çekene kadar, soğanları hazırlayalım ,soyup ince ince doğrayalım, et suyunu çekince biraz sıvı yağ koyun, iyice karıştırın ve 1 yemek kaşığı sana yağı ekleyin ,tadı daha güzel oluyor ,sonra soğanı ekleyin ,iyice pişince baharatları ekleyip son olarak bir tutam maydanoz ekleyip iyice karıştırın ve altını kapatın soğumaya bırakın ,geçelim bulguru ıslatmaya ,bir orta soğan önce ince doğrayın, fesleğeni ,tuz ekleyip iyice yoğuralım, sonra tavuk kıymayı ve irmiği koyalım ve iyice tekrar yoğuralım, tavuk bulguru içinde kaybolan kadar ara ılık su katın, en son un ekleyip iyice yoğurunca dinlenmesine bırakalım, 10 dk kadar dinlendikten sonra limon büyüklüğünde parçalara ayırın, ve elinizin baş parmağıyla oymaya başlayın hepsini öyle devam edin, bitirdiğinizde bir saat kadar kurutun sonra kızartmaya başlayın, çok lezzetli oluyor deneyecekler şimdiden kolay gelsin
 
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,219Kullanıcılar
HeralexSon üye
Üst Alt