iltasyazilim
FD Üye
Antakya Usulü İçli Köfte Nasıl Yapılır
Oruk tarifi
Antakya Usulü İçli Köfte yapılışı
Antakya Usulü İçli Köfte yapımı
Dışı için
250 gram ham köftelik bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
1 adet yumurta
Yeteri dek su
İçi için
250 gram yarım yağlı kıyma
2 yemek kaşığı değişken yağ
2 adet kuru soğan
150 gram ceviz içi
78 dal maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
İçli köfte tarifi
Önce iç araç gereç hazırlanır Kıyma ayrıntılarıyla suyunu çekene değin kavrulur Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile ayrı bir kapta kavrulur sonradan kıyma ilave edilir Cevizler blenderda biraz çekilir Fakat toz haline getirilmez biraz büyükçe bırakılır Maydanozlarda doğranır ve cevizlerle birlikte kıymaya ek edilerek 5 dk daha kavrulur ve soğumaya bırakılır
Dışı için
İnce bulgur derin bir kaba alınır İçine kıyma salça ve yumurta ek edilir Üstüne su ağır ağır dökülerek kesintisiz yoğrulur ve macun kıvamına getiririlir (Burada uyarı edilemesi gereken nokta bulgurun ne kadar su kaldıracağı dır Her markaya kadar farklılık gösterebilmektedir) sonra bu bulgur hamuru 2 eşdeğer parçaya ayrılır Yağlanmış bir yuvarlak sırça kaba ya da teflona, bir parçası serilir Elle düzeltilerek düz bir zemin hazırlanır Hazırlamış olduğumuz iç araç gereç bu hamurun üstüne dökülür Kalan öteki hamur parçasıda üstüne serilerek en ince ayrıntısına kadar bastırılır ve kenarları düzeltelir 180 derecede önceden ısıtılmış fırında rengi dönene dek pişirilir Fırındayken bulgurun üzerinin fazla kurumaması için birazcık su serpelir Dilimler halinde servis edilir Sağlık olsun *
Oruk tarifi
Antakya Usulü İçli Köfte yapılışı
Antakya Usulü İçli Köfte yapımı
Dışı için
250 gram ham köftelik bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
1 adet yumurta
Yeteri dek su
İçi için
250 gram yarım yağlı kıyma
2 yemek kaşığı değişken yağ
2 adet kuru soğan
150 gram ceviz içi
78 dal maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
İçli köfte tarifi
Önce iç araç gereç hazırlanır Kıyma ayrıntılarıyla suyunu çekene değin kavrulur Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile ayrı bir kapta kavrulur sonradan kıyma ilave edilir Cevizler blenderda biraz çekilir Fakat toz haline getirilmez biraz büyükçe bırakılır Maydanozlarda doğranır ve cevizlerle birlikte kıymaya ek edilerek 5 dk daha kavrulur ve soğumaya bırakılır
Dışı için
İnce bulgur derin bir kaba alınır İçine kıyma salça ve yumurta ek edilir Üstüne su ağır ağır dökülerek kesintisiz yoğrulur ve macun kıvamına getiririlir (Burada uyarı edilemesi gereken nokta bulgurun ne kadar su kaldıracağı dır Her markaya kadar farklılık gösterebilmektedir) sonra bu bulgur hamuru 2 eşdeğer parçaya ayrılır Yağlanmış bir yuvarlak sırça kaba ya da teflona, bir parçası serilir Elle düzeltilerek düz bir zemin hazırlanır Hazırlamış olduğumuz iç araç gereç bu hamurun üstüne dökülür Kalan öteki hamur parçasıda üstüne serilerek en ince ayrıntısına kadar bastırılır ve kenarları düzeltelir 180 derecede önceden ısıtılmış fırında rengi dönene dek pişirilir Fırındayken bulgurun üzerinin fazla kurumaması için birazcık su serpelir Dilimler halinde servis edilir Sağlık olsun *