iltasyazilim
FD Üye
1 kg ince bulgur
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 kg koyun kıyması
İsteğe bağlı karabiber
İsteğe bağlı kimyon
İsteğe bağlı tuz
İsteğe bağlı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Bulguru sıcak suda bekletin, süzün Un, biber salçası, iki kez çekilmiş kıyma, baharat ve tuz ile uzun süre yoğurun
Oluşan hamuru iki kez daha kıyma makinesinden geçirin ve yoğurmaya devam edin Bir saat kadar bekletin
Kıymayı ve soğanı kavurun, maydanozu tuz ve baharatı ilave edin Bu harcı soğumaya bırakın Ceviz büyüklüğünde kopardığınız kabuk hamurunu elinizin içinde yassılaştırın İçine harcı doldurarak uçları incelecek şekilde içli köfteleri oluşturun İçli köfteleri sıvıyağda kızartın veyahut suda haşlayın
Zeytinyağı, doğranmış maydanoz ve nar ekşisinden oluşan bir sosu üzerlerinde gezdirerek ılık bir şekilde servis edin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 kg koyun kıyması
İsteğe bağlı karabiber
İsteğe bağlı kimyon
İsteğe bağlı tuz
İsteğe bağlı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Bulguru sıcak suda bekletin, süzün Un, biber salçası, iki kez çekilmiş kıyma, baharat ve tuz ile uzun süre yoğurun
Oluşan hamuru iki kez daha kıyma makinesinden geçirin ve yoğurmaya devam edin Bir saat kadar bekletin
Kıymayı ve soğanı kavurun, maydanozu tuz ve baharatı ilave edin Bu harcı soğumaya bırakın Ceviz büyüklüğünde kopardığınız kabuk hamurunu elinizin içinde yassılaştırın İçine harcı doldurarak uçları incelecek şekilde içli köfteleri oluşturun İçli köfteleri sıvıyağda kızartın veyahut suda haşlayın
Zeytinyağı, doğranmış maydanoz ve nar ekşisinden oluşan bir sosu üzerlerinde gezdirerek ılık bir şekilde servis edin