iltasyazilim
FD Üye
Antakya Usulü Oruk Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg ince bulgur (köftelik bulgur)
*300 gr köftelik et
*2 yemek kaşağı biber salçası
*1 adet soğan
*2 tatlı kaşığı kimyon
*1 su bardağı su
*Tuz
İç harcı için;
*600 gr az yağlı kıyma
*1 demek maydanoz
*300 gr ceviz
*4 adet soğan
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 kaşık biber salçası
Kızartamak için;
*Zeytinyağı
Antakya Usulü Oruk Yapımı Tarifi Yapılışı İç harçımız için, kıymamızı tencerede kavuruyoruz Daha sonra üzerine soğanları ve zeytinyağını ekleyip soğanlar ölene kadar kavuruyoruz Sonra üzerine biber salçası, tuz, karabiber ve ceviz ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kapatıyoruz Son olarak üzerine maydanozu ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz
Hamurumuz için ise, önce kabımıza bulgurumuzu koyup üzerine su koyup 10 dakika kadar bekliyoruz Daha sonra üzerine biber salçamızı, kimyon, tuzu soğanları da küçük şekilde doğrayıp ekliyoruz Köfteliğimizi ekleyip köfte makinasında 1 defa çekiyoruz Çektiğimiz malzemelerimizin üzerine unu da ekleyip hamurumuz özleşene kadar yoğuruyoruz Köfte makinamızın oruk aparatının takıp, çıkan köftelerimizi istediğimiz ölçüde koparıp bir ucunu elimizi suda ıslatarak kapatıyoruz Daha sonra içine iç harcımızı koyup aynı şekilde diğer ucunu da kapatıyoruz Isıtılmış zeytin yağında kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
*1 kg ince bulgur (köftelik bulgur)
*300 gr köftelik et
*2 yemek kaşağı biber salçası
*1 adet soğan
*2 tatlı kaşığı kimyon
*1 su bardağı su
*Tuz
İç harcı için;
*600 gr az yağlı kıyma
*1 demek maydanoz
*300 gr ceviz
*4 adet soğan
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 kaşık biber salçası
Kızartamak için;
*Zeytinyağı
Antakya Usulü Oruk Yapımı Tarifi Yapılışı İç harçımız için, kıymamızı tencerede kavuruyoruz Daha sonra üzerine soğanları ve zeytinyağını ekleyip soğanlar ölene kadar kavuruyoruz Sonra üzerine biber salçası, tuz, karabiber ve ceviz ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kapatıyoruz Son olarak üzerine maydanozu ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz
Hamurumuz için ise, önce kabımıza bulgurumuzu koyup üzerine su koyup 10 dakika kadar bekliyoruz Daha sonra üzerine biber salçamızı, kimyon, tuzu soğanları da küçük şekilde doğrayıp ekliyoruz Köfteliğimizi ekleyip köfte makinasında 1 defa çekiyoruz Çektiğimiz malzemelerimizin üzerine unu da ekleyip hamurumuz özleşene kadar yoğuruyoruz Köfte makinamızın oruk aparatının takıp, çıkan köftelerimizi istediğimiz ölçüde koparıp bir ucunu elimizi suda ıslatarak kapatıyoruz Daha sonra içine iç harcımızı koyup aynı şekilde diğer ucunu da kapatıyoruz Isıtılmış zeytin yağında kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun