Antalya’nın dört bir yanında tarıma yönelik takviyelerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Akseki’de tarımın ağır olarak yapıldığı Sinanhoca Mahallesi’nde sulama borusu takviyesi sağladı. Akseki’de ziraî üretimin randıman ve kalitesini arttırmaya yönelik fiyatsız toprak tahlili hizmeti de verildi.
Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’in ‘Yerelden Kalkınma’ amaçları doğrultusunda, Ziraî Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, tarımın ağır olarak yapıldığı ve iktisadı tarıma dayalı olan Akseki Sinanhoca Mahallesi’nde boru takviyesi verildi. Ziraî sulamada kapalı sulama sisteminin yaygınlaşması gayesiyle sulama borusu hibe edildi.
TOPRAK TAHLİLİ EĞİTİMİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ziraî üretimin randıman ve kalitesini arttırmaya yönelik başlattığı fiyatsız toprak tahlili üreticileri mutlu etti. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Ziraî Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Akseki’de fiyatsız toprak tahlili çalışması başlatıldı. Bu kapsamda üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
ÜRETİCİLER HİZMETTEN MEMNUN
Çiftçileri toprak tahliline teşvik etmek maksadıyla başlatılan proje kapsamında, uzmanlar tarafından Aksekili üreticilerin iştirakiyle üretim alanlarından nasıl ve hangi vakit dilimlerinde toprak örneği alınacağı anlatıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin fiyatsız olarak sunduğu bu hizmetten son derece keyifli olduklarını söyleyen üreticiler, maliyetlerini azaltacak uygulama nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı