iltasyazilim
FD Üye
Antalya Mutfağından Hibeş Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı tahin
*2 diş sarımsak
*4 adet limon(suyu sıkılarak kullanılacak)
*Yarım çay bardağı ılık su
*Tuz
*34 tatlı kaşığı kimyon
*2 Tatlı kaşığı kırmızı acı biber yada pul biber
*12 tatlı kaşığı karabiber
Antalya Mutfağından Hibeş Tarifi Yapılışı 1 su bardağı tahini mutfak robotuna koyup(robot yoksa bir blender veya çatal kullanılabilir) yarım su bardağı ılık suyu da ekleyerek karıştırıyoruz Tahinin kıvamı değişerek topak oluşturmaya başlayacaktır yinede çırpmaya devam ediyoruz 4 adet limonun suyunu sıkıp yavaş yavaş tahine eklerken; tahin yumuşak bir kıvam alacaktır Limon suyunu ilave ederken bir taraftan çırpma işlemine devam edelim Sarımsağı soyup havanda döverek ilave edelim Baharatlarımızı da katıp iyice karıştıralım
NOT: Hibeş bir meze türü olsa bile et menülerinde veya patates kızartmasına hatta sandviçlere bile sos olarak kullanılabilir Ayrıca kanepe yapımında da çeşit olarak kullanılabilir
Afiyetler olsun
*1 su bardağı tahin
*2 diş sarımsak
*4 adet limon(suyu sıkılarak kullanılacak)
*Yarım çay bardağı ılık su
*Tuz
*34 tatlı kaşığı kimyon
*2 Tatlı kaşığı kırmızı acı biber yada pul biber
*12 tatlı kaşığı karabiber
Antalya Mutfağından Hibeş Tarifi Yapılışı 1 su bardağı tahini mutfak robotuna koyup(robot yoksa bir blender veya çatal kullanılabilir) yarım su bardağı ılık suyu da ekleyerek karıştırıyoruz Tahinin kıvamı değişerek topak oluşturmaya başlayacaktır yinede çırpmaya devam ediyoruz 4 adet limonun suyunu sıkıp yavaş yavaş tahine eklerken; tahin yumuşak bir kıvam alacaktır Limon suyunu ilave ederken bir taraftan çırpma işlemine devam edelim Sarımsağı soyup havanda döverek ilave edelim Baharatlarımızı da katıp iyice karıştıralım
NOT: Hibeş bir meze türü olsa bile et menülerinde veya patates kızartmasına hatta sandviçlere bile sos olarak kullanılabilir Ayrıca kanepe yapımında da çeşit olarak kullanılabilir
Afiyetler olsun