iltasyazilim
FD Üye
Antalya Piyazı Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye
*4 diş sarımsak
*3 çorba kaşığı tahin
*1 çay kaşığı kimyon
*1 adet limonun suyu
*2 çorba kaşığı sirke
*2 kahve fincanı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
*2 domates
*45 dal taze nane
*Biraz lollorosso yaprağı
*Biraz yeşillik
Antalya Piyazı Yapılışı Tarifi Yapılışı Fasulyeleri bir kaba alın Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir gece bekletin Ertesi sabah suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın Fasulyeleri süzün ve 3 kaşık kadarını süsleme için ayırın Kalan fasulyeleri bir kaba alıp kabuklarını çıkarın ve çatalla ya da blenderle ezerek püre haline getirin Sarımsakları soyup ezin Ezilmiş fasulyenin üzerine sarımsak, tahin, kimyon, limon suyu, sirke, tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın Hazırladığınız püreyi servis tabağına alın Üzerine tane fasulyeleri ekleyin Dilimlenmiş domates, yeşillik, lollorosso ve nane yapraklarıyla servis yapın
AFİYET OLSUN!
*2 su bardağı kuru fasulye
*4 diş sarımsak
*3 çorba kaşığı tahin
*1 çay kaşığı kimyon
*1 adet limonun suyu
*2 çorba kaşığı sirke
*2 kahve fincanı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
*2 domates
*45 dal taze nane
*Biraz lollorosso yaprağı
*Biraz yeşillik
Antalya Piyazı Yapılışı Tarifi Yapılışı Fasulyeleri bir kaba alın Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir gece bekletin Ertesi sabah suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın Fasulyeleri süzün ve 3 kaşık kadarını süsleme için ayırın Kalan fasulyeleri bir kaba alıp kabuklarını çıkarın ve çatalla ya da blenderle ezerek püre haline getirin Sarımsakları soyup ezin Ezilmiş fasulyenin üzerine sarımsak, tahin, kimyon, limon suyu, sirke, tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın Hazırladığınız püreyi servis tabağına alın Üzerine tane fasulyeleri ekleyin Dilimlenmiş domates, yeşillik, lollorosso ve nane yapraklarıyla servis yapın
AFİYET OLSUN!