iltasyazilim
FD Üye
Antalya Usulü Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo bal kabağı
*25 su bardağından biraz az toz şeker
üzeri için;
*tahin
*dövülmüş ceviz
Antalya Usulü Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle kabaklar soyulup çekirdekleri çıkarılır ve kare kare veya istenilen boyutta doğranır Bazı yerlerde doğranmış olarak da satılır Daha sonra büyük yayvan tencereye kabaklar eklenip üzerine şeker güzelce yayılır Sabahtan akşama kadar bu şekilde bekletilir İsterseniz geceden yapıp sabahta pişerebilirsiniz Kabaklar suyunu salacağı için ekstra su koymanıza gerek yok Sabahtan beklettiğiniz şekerli kabakları ocağa alıp yumuşayana kadar pişirin Daha sonra borcama alıp soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz dökerek servis edin Antalya’mızın meşhur tatlısıdır, tahinle lezzetine lezzet katar İsterseniz biraz daha kuru olsun derseniz ocaktan aldıktan sonra bir süre fırınlaya dabilirsiniz Öyle de farklı bir lezzet olur Afiyet olsun )
*2 kilo bal kabağı
*25 su bardağından biraz az toz şeker
üzeri için;
*tahin
*dövülmüş ceviz
Antalya Usulü Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle kabaklar soyulup çekirdekleri çıkarılır ve kare kare veya istenilen boyutta doğranır Bazı yerlerde doğranmış olarak da satılır Daha sonra büyük yayvan tencereye kabaklar eklenip üzerine şeker güzelce yayılır Sabahtan akşama kadar bu şekilde bekletilir İsterseniz geceden yapıp sabahta pişerebilirsiniz Kabaklar suyunu salacağı için ekstra su koymanıza gerek yok Sabahtan beklettiğiniz şekerli kabakları ocağa alıp yumuşayana kadar pişirin Daha sonra borcama alıp soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz dökerek servis edin Antalya’mızın meşhur tatlısıdır, tahinle lezzetine lezzet katar İsterseniz biraz daha kuru olsun derseniz ocaktan aldıktan sonra bir süre fırınlaya dabilirsiniz Öyle de farklı bir lezzet olur Afiyet olsun )