Rehin alınan güvenlik vazifelisi Gürkan Yurt'un, "Sana yardımcı olacağım" diyerek, banka çalışanlarını dışarı çıkartması konusunda Orziev'i ikna ettiği ortaya çıktı. Hekim olan Orziev'in, 1,5 yıl evvel eşi ve 2 çocuğuyla Türkiye'ye geldiği belirtildi.
Bahçelievler Mahallesi Konyaaltı Caddesi'ndeki özel bir banka şubesine dün saat 09.45 sıralarında gelen evli ve 2 çocuk babası Jamoliddin Orziev, banka güvenlik vazifelisi Gürkan Yurt'u silahla rehin aldı.
Bedenine koli bandı sarılı olduğu görülen Orziev, "Çantamda 3 kilo bomba var, herkes dışarı çıksın" dedi. Çalışanın ve müşterilerin çıkmasının akabinde banka şubesinde, Orziev, güvenlik vazifelisi Gürkan Yurt ile o sırada lavaboda olan çaycı Hacer Keskin dışında kimse kalmadı.
Güvenlik görevlisinin tabancasını da alan Orziev, çalışanların ve müşterilerin çıkmasının akabinde şubenin kapısını içeriden kilitledi.
MESLEĞİ HEKİM
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis takımı sevk edildi. Bir mühlet sonra banka şubesine giren iki polis, Jamoliddin Orziev ile görüştü. Özbekistan vatandaşı olan Jamoliddin Orziev, polise, "Her şeyimi elimden aldılar, yetkili birisiyle görüşmek istiyorum" dedi.
Orziev, olaydan 1 saat sonra Vilayet Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Demir tarafından ikna edilerek teslim oldu.
Gözaltına alınan Orziev, polis merkezine götürüldü. Orziev'in tabancasının ise kurusıkı olduğu belirlendi.
Tabip olan Jamoliddin Orziev'in, 1,5 yıl evvel eşi ve 2 çocuğuyla Türkiye'ye geldiği belirtildi.
'EMLAKÇI DOLANDIRDI'
Jamoliddin Orziev, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sözünde, ticaret yapmak için dükkan arayışına girdiğini, beğendiği bir dükkan için emlakçıyla 300 bin liraya anlaştığını belirterek, "Tapuda bölüm sürecini yaptık.
Fakat bana satılan dükkan beğendiğim değil, farklı bir dükkan çıktı. Tapuda üzerime verilen dükkanın bedeli 300 bin liranın çok altında. Buradan daha evvel süreç yaptığım, kredi çektiğim için sesimi duyurmak maksadıyla bankaya gelerek bu aksiyonu yapmaya karar verdim" dedi.
Dolandırıldığı gerekçesiyle emlakçı hakkında dava açtığını belirten Orziev, davayı kaybettiğini anlattı. Bu olaydan ötürü ortasının bozulduğu eşinin, 2 çocuğuyla Ankara'da oturduğunu söyledi.
'BOMBA SÜSÜ VERDİM'
Bankaya dün saat 09.45'te geldiğini anlatan Orziev, "İçeri girince montumun önünü açarak, 'Üzerimde bomba var' yazılı kağıdı güvenlik vazifelisi Gürkan Yurt'a verdim. Akabinde kendisini yere yatırdım. Silahımı sırtına dayadım.
Onun da tabancasını aldım. 'Amacım sana ziyan vermek değil, sesimi duyurmak istiyorum' dedim.
Bunun üzerine güvenlik vazifelisi bana, 'Sana yardımcı olacağım. Evvel banka çalışanlarını dışarı çıkart' dedi. Ben de herkesi dışarı çıkarttım. Çaycı tuvalatteymiş, sonradan fark ettim.
Hurdacıdan aldığım kablo, silikon materyal ve süngeri birleştirerek bomba süsü verdim" dedi. Jamoliddin Orziev, dışarı çıkan banka çalışanlarından birisine belediye lideri, vali ve başka yetkililerle görüşmek istediğini belirten bir not verdiğini sözünde belirtti.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Jamoliddin Orziev, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki süreçlerinin akabinde bugün öğlen saatlerinde evvel sıhhat denetiminden geçirildi, akabinde 'hürriyeti tahdit ve yağma suçundan' adliyeye sevk edildi. Orziev, bu sırada "Allah belalarını versin" diye bağırdı.
EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDEN GEÇİYORDU
Başka yandan banka çalışanlarının 112 Acil Davet Merkezi'ne durumu bildirmesi üzerine, Antalya Valiliği'ndeki bir toplantıya katılmak için giden Vilayet Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulacan ile birebir araçta bulunan Asayişten Sorumlu Vilayet Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Demir ile muhafazalarının, bankaya çok yakın oldukları için olaya süratle müdahale ettikleri kaydedildi.