iltasyazilim
FD Üye
Antep Fıstıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet İri yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı su
*Yarım kilo Antep fıstığı
*250 gr nişasta
*1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
*Yeteri kadar tuz
*250 gr tereyağı
*6 su bardağı baklavalık un (elenmiş)
Şerbeti için;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 buçuk limon suyu
*
Antep Fıstıklı Baklava Tarifi Yapılışı Unun yarısını bir kaba koyup ortasını havuz yapalım, yumurtayı sütü suyu zeytin yağını ve tuzu ekleyelim, kenarlarındaki unlar ile havuzu kapatalım
Yumuşak bir hamur yapalım
20 adet beze yapalım
Bezelerimizi unlayarak yoğuralım ve kıvama getirelim bezelerimizi yarım saat kadar dinlendirelim
Fıstıkları rondodan geçirelim genişçe bir tepsiyi yağlayalım
Hazırladığımız bezeleri açalım içlerine birer avuç nişasta ve unu altına üstüne hamurun paylaştıralım, oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar iyice bir yufka açın
Bir tepsiye yerleştirin ortasına fıstıkları koyun fırını 180 derecede ısıtın
Baklavaları dilim dilim kesin tereyağını eritin ve fokurdayınca baklavanın üzerine gezdirin
Pembeleşinceye kadar fırının sıcaklık ayarını 150 ye indirin piştikten sonra soğuması için bekletin
Şerbeti için su ile şekeri tencereye alın
Yarım limon suyunu içine sıkın kaynatmaya başlayın
Koyulaşınca ocağın altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın baklava Ilıkken sıcak şerbeti dökün
3 saat kadar bekletelim fıstık koyarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun*
*3 adet İri yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı su
*Yarım kilo Antep fıstığı
*250 gr nişasta
*1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
*Yeteri kadar tuz
*250 gr tereyağı
*6 su bardağı baklavalık un (elenmiş)
Şerbeti için;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 buçuk limon suyu
*
Antep Fıstıklı Baklava Tarifi Yapılışı Unun yarısını bir kaba koyup ortasını havuz yapalım, yumurtayı sütü suyu zeytin yağını ve tuzu ekleyelim, kenarlarındaki unlar ile havuzu kapatalım
Yumuşak bir hamur yapalım
20 adet beze yapalım
Bezelerimizi unlayarak yoğuralım ve kıvama getirelim bezelerimizi yarım saat kadar dinlendirelim
Fıstıkları rondodan geçirelim genişçe bir tepsiyi yağlayalım
Hazırladığımız bezeleri açalım içlerine birer avuç nişasta ve unu altına üstüne hamurun paylaştıralım, oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar iyice bir yufka açın
Bir tepsiye yerleştirin ortasına fıstıkları koyun fırını 180 derecede ısıtın
Baklavaları dilim dilim kesin tereyağını eritin ve fokurdayınca baklavanın üzerine gezdirin
Pembeleşinceye kadar fırının sıcaklık ayarını 150 ye indirin piştikten sonra soğuması için bekletin
Şerbeti için su ile şekeri tencereye alın
Yarım limon suyunu içine sıkın kaynatmaya başlayın
Koyulaşınca ocağın altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın baklava Ilıkken sıcak şerbeti dökün
3 saat kadar bekletelim fıstık koyarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun*