iltasyazilim
FD Üye
Antep Fıstıklı Burma
Antep fıstıklı burmaya kim hayır diyebilir ki? İşte karşınızda bu harika lezzetin tarifi!
Antep fıstıklı dolama malzemeleri : 1 paket hazır baklavalık yufka 250 gr ince çekilmiş antep fıstığı 300 gr tereyağ yada margarin
Şerbeti için : 6 su bardağı su 6 su badağı şeker çeyrek limon
Yapılışı : İlk olarak şerbeti hazırlayıp şeker ve suyu ocakta göz göz olana kadar kaynatıp en son limonu atıp kapatın ve ocağa şerbeti soğumaya bırakın Hamurunuzu paketinden çıkartıp tezgaha açın ve her bir hamur yaprağının üzerine antep fıstığı serpin ve oklavaya sarın Her iki ucundan sıkıştırdıktan sonra elinizle yağlanmış tepsinize dizinYağı ısıtıp dolama tatlının üzerinde gezdirip 180 derece fırında pişirin Fırından çıkartıp soğumuş olan şerbetinizi eşit miktarda tepsimiye dökün
NOT: Tepsi büyüklüğünüze göre yağını ve şerbetinizi ayarlayabilirsiniz
Womenist
Antep fıstıklı burmaya kim hayır diyebilir ki? İşte karşınızda bu harika lezzetin tarifi!
Antep fıstıklı dolama malzemeleri : 1 paket hazır baklavalık yufka 250 gr ince çekilmiş antep fıstığı 300 gr tereyağ yada margarin
Şerbeti için : 6 su bardağı su 6 su badağı şeker çeyrek limon
Yapılışı : İlk olarak şerbeti hazırlayıp şeker ve suyu ocakta göz göz olana kadar kaynatıp en son limonu atıp kapatın ve ocağa şerbeti soğumaya bırakın Hamurunuzu paketinden çıkartıp tezgaha açın ve her bir hamur yaprağının üzerine antep fıstığı serpin ve oklavaya sarın Her iki ucundan sıkıştırdıktan sonra elinizle yağlanmış tepsinize dizinYağı ısıtıp dolama tatlının üzerinde gezdirip 180 derece fırında pişirin Fırından çıkartıp soğumuş olan şerbetinizi eşit miktarda tepsimiye dökün
NOT: Tepsi büyüklüğünüze göre yağını ve şerbetinizi ayarlayabilirsiniz
Womenist