iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 Yaprak Baklavalık Yufka
60 Gram Kaymak ( 1 rulo )
3 çorba Kaşığı Antep Fıstığı
1 çorba Kaşığı Toz şeker
3 çorba Kaşığı Tereyağı
Antep fıstıklı kaymaklı katmer hazırlamak için öncelikle bir adet yufkamızı tezgâha seriyoruz ve üzerini erimiş tereyağı ile yağlıyoruz, ikinciyi de üzerine seriyoruz ve bir daha yağlıyoruz Her katı bu şekilde yağlayarak yufkaları birleştiriyoruz Kaymaktan küçük parçalar alıyoruz ve yufkanın üzerine serpiştiriyoruz, 1 tutam toz şeker ve 2 çorba kaşığı Antep Fıstığını serpiyoruz ve yufkayı zarf şeklinde kapatıyoruz Yufkanın sığacağı boydaki tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını döküyoruz ve güzelce yayıyoruz Isınınca da katmeri önlü arkalı kızartıyoruz ve üzerine fıstık ve toz şeker serpip servise hazır hale getiriyoruz Herkese afiyet olsun
Kaynak : superanneorg
4 Yaprak Baklavalık Yufka
60 Gram Kaymak ( 1 rulo )
3 çorba Kaşığı Antep Fıstığı
1 çorba Kaşığı Toz şeker
3 çorba Kaşığı Tereyağı
Antep fıstıklı kaymaklı katmer hazırlamak için öncelikle bir adet yufkamızı tezgâha seriyoruz ve üzerini erimiş tereyağı ile yağlıyoruz, ikinciyi de üzerine seriyoruz ve bir daha yağlıyoruz Her katı bu şekilde yağlayarak yufkaları birleştiriyoruz Kaymaktan küçük parçalar alıyoruz ve yufkanın üzerine serpiştiriyoruz, 1 tutam toz şeker ve 2 çorba kaşığı Antep Fıstığını serpiyoruz ve yufkayı zarf şeklinde kapatıyoruz Yufkanın sığacağı boydaki tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını döküyoruz ve güzelce yayıyoruz Isınınca da katmeri önlü arkalı kızartıyoruz ve üzerine fıstık ve toz şeker serpip servise hazır hale getiriyoruz Herkese afiyet olsun
Kaynak : superanneorg