Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Fıstıklı Kaymaklı Katmer

Antep Fıstıklı Kaymaklı Katmer

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

4 Yaprak Baklavalık Yufka
60 Gram Kaymak ( 1 rulo )
3 çorba Kaşığı Antep Fıstığı
1 çorba Kaşığı Toz şeker
3 çorba Kaşığı Tereyağı

Antep fıstıklı kaymaklı katmer hazırlamak için öncelikle bir adet yufkamızı tezgâha seriyoruz ve üzerini erimiş tereyağı ile yağlıyoruz, ikinciyi de üzerine seriyoruz ve bir daha yağlıyoruz Her katı bu şekilde yağlayarak yufkaları birleştiriyoruz Kaymaktan küçük parçalar alıyoruz ve yufkanın üzerine serpiştiriyoruz, 1 tutam toz şeker ve 2 çorba kaşığı Antep Fıstığını serpiyoruz ve yufkayı zarf şeklinde kapatıyoruz Yufkanın sığacağı boydaki tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını döküyoruz ve güzelce yayıyoruz Isınınca da katmeri önlü arkalı kızartıyoruz ve üzerine fıstık ve toz şeker serpip servise hazır hale getiriyoruz Herkese afiyet olsun

Kaynak : superanneorg
 
858,497Konular
981,908Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt