Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Fıstıklı Makaron (Şefinden)

Antep Fıstıklı Makaron (Şefinden)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Antep Fıstıklı Makaron (Şefinden) Tarifi İçin Malzemeler Makaron için;


*13 su bar toz badem
*13 su bar toz antep fistığı
*15 büyük yumurtanın akı
*1 tutam tuz
*14 su bar toz şeker
*34 su bardağı sıfır no pudra şekeri (içinde nişasta olmayan pudra şekeripastacılık malzemeleri satılan yerlerde bulunur)

Krem muslin için;


*2 dolu yemek kaşığı oda sıcakliginda tereyağ
*14 su bardağı + 1 yemek kas un
*14 su barardağı şeker
*2 yumurta sarısı
*13 + 13 su bar toz antep fıstığı
*34 su bardağı süt
*810 damla likit vanilya

Antep Fıstıklı Makaron (Şefinden) Tarifi Yapılışı Fransız makaron tarifim çok özel bir tariftir antep fıstıklı krem muslin dolgulu nefis dokulu harika kabaran bir makarondur Yine MSA dan bir tariftir ?
Makaron için;
1) Rondoda pudra şekeri ve toz badem biraz çekilir yağı çıkartılmadan
2)Yumurta beyazı tuz ve şeker stand mikserde çırpıcı uçla mereng yapılır Kabarıp krem santi kıvamında olacak mereng çırıpıcı ucun üzerinde kımıldamadan duracak kıvamda olmalı
3) Rondodaki malzemeye (bıçak çıkarilinca) antep fıstığı da eklenir ve merenge yarısı elenerek eklenir Vakit kaybetmeden hemen spatula ile dipten kenara tek yönde çevrilerek karıştırılır fazla değil 4 kere Kalan kuru karışım da elenerek eklenir ve yine tek yönde dipten kenara tek yönde çevrilir Fold edilir Karışması sağlanır 45 kere fazla değil Karışım homojen olacak ama asla sönmeyecek
4)* Karışım küçük yuvarlak uçlu duy konulan sıkma torbasına doldurulur ve yağılı kağıtlı tepsiye aralıklarla sıkılır İstediğiniz boyutta sıkabilirsiniz ancak hepsi aynı olmalı
5) Tepsideyken oda sıcaklığında camları açmadan 1 saat kurutulur Üzerleri kabuk tutana kadar
6) Fırında önceden ısıtılmış 130 derecede altüst ayarda (fansız buharsız) 1517 dk da pişirilir
Krem muslin için;
1) Yumurta sarısı şeker un sütün az bir kısmı bir kapta çırpma teliyle elde çırpılır
2) Kalan süt orta boy sospan ile ocağa alınır Kenarlardan hafif kabarınca (scalt etmek) ocaktan alınır ve yumurtalı karışıma çırpma teliyle sürekli çırparak azar azar yedirilir ve hepsi tekrar aynı sospane aktarılır Orta ateşte sürekli çırparak pişirilir Krema sospan den ayrılıp tele dolanıncaya kadar pişirilir ve kenara alınır Tereyağı atılıp spatula ile yedirilir Toz fıstık eklenir ve yedirilir Streçe dökülüp yassılaştırılıp buzdolabında soğumaya bırakılır

Soğuyan makaronların arasına sıkma torbasına doldurulmuş krem muslin sıkılır İstediğiniz meyveler dizilir ve tekrar krem muslin sıkılır ve makaronla kapatılır Nefis makaronları ayni gün tüketmenizi tavsiye ederim Misafirlerinizi şaşırtacak derecede profesyonel ve üst düzey lezzette makaronlarınızı afiyetle yiyiniz
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt