iltasyazilim
FD Üye
Antep Fıstıklı Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 5 bardak un
Şerbeti için;
*1 5 bardak su
*1 5 bardak şeker
*23 damla limon suyu
Üzeri için;
*Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Un Helvası Tarifi Yapılışı İlk önce şerbetimizi hazırlayalım Tenceremize şeker ve suyumuzu alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dk daha kaynatalım ve limon suyunu ekleyip altını kapatalım soğuması için kenara alalım ,daha sonra geniş bir tencereye margarin ve sıvı yağ alınır eritilir üzerine yavaş yavaş un eklenir, yaklaşık 25 dk kadar kısık ateşte kavrulur, bu işlem bitince helvamızda soğumaya alınır İkisi de muhakkak soğuk olacak Soğuyunca şerbeti helvamıza ekleyip iyice karıştırıp servis edeceğimiz kaba basalım daha sonra şekil verip süsleyelim Afiyet olsun
*125 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*4 5 bardak un
Şerbeti için;
*1 5 bardak su
*1 5 bardak şeker
*23 damla limon suyu
Üzeri için;
*Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Un Helvası Tarifi Yapılışı İlk önce şerbetimizi hazırlayalım Tenceremize şeker ve suyumuzu alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dk daha kaynatalım ve limon suyunu ekleyip altını kapatalım soğuması için kenara alalım ,daha sonra geniş bir tencereye margarin ve sıvı yağ alınır eritilir üzerine yavaş yavaş un eklenir, yaklaşık 25 dk kadar kısık ateşte kavrulur, bu işlem bitince helvamızda soğumaya alınır İkisi de muhakkak soğuk olacak Soğuyunca şerbeti helvamıza ekleyip iyice karıştırıp servis edeceğimiz kaba basalım daha sonra şekil verip süsleyelim Afiyet olsun