iltasyazilim
FD Üye
Antep Lapası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 su bardağından bir parmak eksik pilavlık bulgur
*7 su bardağı su(et suyu veya tavuk suyu da olur)
*Tuz
*2 orta boy soğan
*Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pulbiber
Antep Lapası Tarifi Yapılışı Mercimek bulgur ,su ve tuz tencereye alınır, ara sıra karıştırılarak suyunu çekip dibi tutuyormuş gibi olana kadar pişirilir Küçük bir tavaya yağ alınır, soğanlar küçük küçük doğranır Yumuşayana kadar pişirilir Yumuşayınca pul biber de eklenir Pulbiberle birkaç kez karıştırdıktan sonra bu karışım lapanın üstüne dökülür karıştırılır Servis tabaklarına alınır Turşu yeşil soğan ayranla servis edilince muhteşem bir yemek oluyor
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 su bardağından bir parmak eksik pilavlık bulgur
*7 su bardağı su(et suyu veya tavuk suyu da olur)
*Tuz
*2 orta boy soğan
*Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pulbiber
Antep Lapası Tarifi Yapılışı Mercimek bulgur ,su ve tuz tencereye alınır, ara sıra karıştırılarak suyunu çekip dibi tutuyormuş gibi olana kadar pişirilir Küçük bir tavaya yağ alınır, soğanlar küçük küçük doğranır Yumuşayana kadar pişirilir Yumuşayınca pul biber de eklenir Pulbiberle birkaç kez karıştırdıktan sonra bu karışım lapanın üstüne dökülür karıştırılır Servis tabaklarına alınır Turşu yeşil soğan ayranla servis edilince muhteşem bir yemek oluyor