iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
2 çorba kaşığı bal
Yarım su bardağı nohut
23 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı fasulye
Tuz
1 kahve fincanı lolaz (kuru börülce)
Fıstık, ceviz, badem
1 çorba kaşığı pirinç
Meyve şekerlemeleri
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı gül suyu
1 adet portakal
2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
Kestane
Nar taneleri
Mayana (rezene)
Antep Usulü Aşure Yapılışı
Aşurelik buğdayı geceden bir iki taşım kaynatarak ıslatın Sabahtan en az bir saat pişirin Nohutu ve fasulyeyi
ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin, suyunu dökmeyin, gerekebilir Börülceyi de geceden ıslatıp sabahtan 25
dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin Aşurelik buğdayı pişirirken 50'inci dakikada pirinci yıkayıp
tencereye ilave edin Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın Fıstık ve bademin kabuklarını soyun Cevizi
rendeleyin veya ince ince kıyın Portakal kabuğunu rendeleyin Kuru kayısı, incir vb koyacaksanız onları küçük
küplere doğrayın Kestaneyi mikro dalga fırında, normal fırında ya da haşlayarak kabuğu soyulacak kadar pişirip,
soyup küçük küplere doğrayın Kenarda bekletin Aşurelik buğday pirinçle pişerken bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin Haşladığınız börülceyi koyun Tüm malzemeler arzu ettiğiniz kıvamdaysa şekerini koyun
(şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz) 1 çay kaşığı tuz ekleyin Bu arada suyunu kontrol edin,
muhallebiden daha suluca olmalı Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız Sütü, pekmezi, meyve
şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık, ceviz ve bademi ilave edin Şekerini ve kıvamını son kere
kontrol ettikten sonra ocağın altını kapatın Şimdi balı, portakal kabuğu rendesini ve gül suyunu koyabilirsiniz
Çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleyin Üzerine mayana (rezene) serperek, servis yapın
1 su bardağı aşurelik buğday
2 çorba kaşığı bal
Yarım su bardağı nohut
23 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı fasulye
Tuz
1 kahve fincanı lolaz (kuru börülce)
Fıstık, ceviz, badem
1 çorba kaşığı pirinç
Meyve şekerlemeleri
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı gül suyu
1 adet portakal
2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
Kestane
Nar taneleri
Mayana (rezene)
Antep Usulü Aşure Yapılışı
Aşurelik buğdayı geceden bir iki taşım kaynatarak ıslatın Sabahtan en az bir saat pişirin Nohutu ve fasulyeyi
ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin, suyunu dökmeyin, gerekebilir Börülceyi de geceden ıslatıp sabahtan 25
dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin Aşurelik buğdayı pişirirken 50'inci dakikada pirinci yıkayıp
tencereye ilave edin Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın Fıstık ve bademin kabuklarını soyun Cevizi
rendeleyin veya ince ince kıyın Portakal kabuğunu rendeleyin Kuru kayısı, incir vb koyacaksanız onları küçük
küplere doğrayın Kestaneyi mikro dalga fırında, normal fırında ya da haşlayarak kabuğu soyulacak kadar pişirip,
soyup küçük küplere doğrayın Kenarda bekletin Aşurelik buğday pirinçle pişerken bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin Haşladığınız börülceyi koyun Tüm malzemeler arzu ettiğiniz kıvamdaysa şekerini koyun
(şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz) 1 çay kaşığı tuz ekleyin Bu arada suyunu kontrol edin,
muhallebiden daha suluca olmalı Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız Sütü, pekmezi, meyve
şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık, ceviz ve bademi ilave edin Şekerini ve kıvamını son kere
kontrol ettikten sonra ocağın altını kapatın Şimdi balı, portakal kabuğu rendesini ve gül suyunu koyabilirsiniz
Çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleyin Üzerine mayana (rezene) serperek, servis yapın