iltasyazilim
FD Üye
Antep Usulü Doğrama Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr kuşbaşı et
*23 patlıcan
*Yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 kuru soğan
*2 domates
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*4 diş sarımsak
*Limon
*Kuru nane
Antep Usulü Doğrama Tarifi Yapılışı Yağda etler kavrulur kavrulan etin üzerine diş diş doğranmış soğan ilave edip soğanlar ölünceye kadar kavrulur Bu karışımın içine salça konur ,kokusu çıkana kadar karıştırılır ve soyulup doğranan domatesler 1 su bardağı suyla domatesler soluna kadar pişirilir, nohut ve sarımsak eklenir, üzerine 3 su bardağı su eklenir yemek bir taşım kaynadıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar eklenir ,malzemelerin hepsi pişene kadar kaynatılır, pişmeye yakın 1 limon sıkılır ve kavrulan nane yemeğin üzerine gezdirilir ,yanına pilavla servis edebilirsiniz, afiyet olsun
*250 gr kuşbaşı et
*23 patlıcan
*Yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 kuru soğan
*2 domates
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*4 diş sarımsak
*Limon
*Kuru nane
Antep Usulü Doğrama Tarifi Yapılışı Yağda etler kavrulur kavrulan etin üzerine diş diş doğranmış soğan ilave edip soğanlar ölünceye kadar kavrulur Bu karışımın içine salça konur ,kokusu çıkana kadar karıştırılır ve soyulup doğranan domatesler 1 su bardağı suyla domatesler soluna kadar pişirilir, nohut ve sarımsak eklenir, üzerine 3 su bardağı su eklenir yemek bir taşım kaynadıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar eklenir ,malzemelerin hepsi pişene kadar kaynatılır, pişmeye yakın 1 limon sıkılır ve kavrulan nane yemeğin üzerine gezdirilir ,yanına pilavla servis edebilirsiniz, afiyet olsun