iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 subardağı firik
1 subardağı başbaşı bulgur
1 adet orta boy kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
1 subardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 paket kavurma (150 grlık paket )
4 su bardağı su
Hazırlanışı
Tencereye yağları koyalım soğanı koyalım 2 dk kavuralım Salçayı koyup karıştıralım sıcak suyunu verelim Bir kere bulguru yıkayalım Bir kere firiği yıkayalım Tencereye ikisini de salalım karıştıralım Nohutu da ekleyip tekrar karıştıralım Suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım Diğer tarafta tavaya kavurmayı iri şekilde keselim Kısık ateşte kendi yağı ile 35 dk pişirelim Üzerine karabiber serpelim Suyunu çeken pilavının ortasına koyalım Üzerine havlu kağıt serelim Demlenmeye bırakalım Sıcak servis yapalım
Not :Ben imkan dahilinde bu şekilde yaptım arzu eden kuşbaşı etle yapabilir çok daha güzel olur yapacaklara kolay gelsin afiyet olsun
İsteyen bulguru ve firiği yıkamadan yapabilir
1 subardağı firik
1 subardağı başbaşı bulgur
1 adet orta boy kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
1 subardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 paket kavurma (150 grlık paket )
4 su bardağı su
Hazırlanışı
Tencereye yağları koyalım soğanı koyalım 2 dk kavuralım Salçayı koyup karıştıralım sıcak suyunu verelim Bir kere bulguru yıkayalım Bir kere firiği yıkayalım Tencereye ikisini de salalım karıştıralım Nohutu da ekleyip tekrar karıştıralım Suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım Diğer tarafta tavaya kavurmayı iri şekilde keselim Kısık ateşte kendi yağı ile 35 dk pişirelim Üzerine karabiber serpelim Suyunu çeken pilavının ortasına koyalım Üzerine havlu kağıt serelim Demlenmeye bırakalım Sıcak servis yapalım
Not :Ben imkan dahilinde bu şekilde yaptım arzu eden kuşbaşı etle yapabilir çok daha güzel olur yapacaklara kolay gelsin afiyet olsun
İsteyen bulguru ve firiği yıkamadan yapabilir