Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Üsülü Firik Pilavı

Antep Üsülü Firik Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
1 subardağı firik
1 subardağı başbaşı bulgur
1 adet orta boy kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
1 subardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 paket kavurma (150 grlık paket )
4 su bardağı su


Hazırlanışı
Tencereye yağları koyalım soğanı koyalım 2 dk kavuralım Salçayı koyup karıştıralım sıcak suyunu verelim Bir kere bulguru yıkayalım Bir kere firiği yıkayalım Tencereye ikisini de salalım karıştıralım Nohutu da ekleyip tekrar karıştıralım Suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım Diğer tarafta tavaya kavurmayı iri şekilde keselim Kısık ateşte kendi yağı ile 35 dk pişirelim Üzerine karabiber serpelim Suyunu çeken pilavının ortasına koyalım Üzerine havlu kağıt serelim Demlenmeye bırakalım Sıcak servis yapalım

Not :Ben imkan dahilinde bu şekilde yaptım arzu eden kuşbaşı etle yapabilir çok daha güzel olur yapacaklara kolay gelsin afiyet olsun

İsteyen bulguru ve firiği yıkamadan yapabilir





 
858,496Konular
982,159Mesajlar
30,100Kullanıcılar
serkanyircinSon üye
Üst Alt