iltasyazilim
FD Üye
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*1 dizi kuru patlıcan 12 tane
*1 çay bardağı zeytin yağı
*200 gr orta yağlı kıyma bir orta boy kuru soğan
*5 diş sarımsak
*1 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı karışık biber domates salçası
*1 tatlı kaşığı limon tozu
*1 çay kaşığı karabiber toz biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı
Öncelikle kuru patlıcanları ipten çıkartıp kaynar suya ekleyelim 1520 dakika kaynatalım patlıcanlar ne çok sert nede çok yumuşak olacak şekilde kaynatalım ,patlıcanların kaynadığını anlamak için tırnağınızı patlıcanlara batırdığınızda tırnağınız patlıcana geçmeli kaynama işi bittikten sonra patlıcanları soğuk sudan geçirip bir kenara koyalım İÇ HARCI İÇİN
Önce pirinçimizi yıkayalım daha sonra soğan sarımsak ince ince doğrayalım daha sonra pirinç soğan sarımsak zeytin yağı kıyma ,salça ve baharatları bir kaba alalım ve iyice yoğuralım, hazırladığımız patlıcanları iç harcı ile dolduralım, patlıcanları yarına kadar dolduralım daha fazla doldurunca dolmalar patlıyor , ağzını sıkarak tencereye dizelim patlıcanları Dizdiğimiz dolmaların üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyelim tüpe koyalım kaynamaya başlayınca 4045 dakika pişirelim
510 dakika dinlendikten sonra servis tabağına alalım
ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN
*1 dizi kuru patlıcan 12 tane
*1 çay bardağı zeytin yağı
*200 gr orta yağlı kıyma bir orta boy kuru soğan
*5 diş sarımsak
*1 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı karışık biber domates salçası
*1 tatlı kaşığı limon tozu
*1 çay kaşığı karabiber toz biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı
Öncelikle kuru patlıcanları ipten çıkartıp kaynar suya ekleyelim 1520 dakika kaynatalım patlıcanlar ne çok sert nede çok yumuşak olacak şekilde kaynatalım ,patlıcanların kaynadığını anlamak için tırnağınızı patlıcanlara batırdığınızda tırnağınız patlıcana geçmeli kaynama işi bittikten sonra patlıcanları soğuk sudan geçirip bir kenara koyalım İÇ HARCI İÇİN
Önce pirinçimizi yıkayalım daha sonra soğan sarımsak ince ince doğrayalım daha sonra pirinç soğan sarımsak zeytin yağı kıyma ,salça ve baharatları bir kaba alalım ve iyice yoğuralım, hazırladığımız patlıcanları iç harcı ile dolduralım, patlıcanları yarına kadar dolduralım daha fazla doldurunca dolmalar patlıyor , ağzını sıkarak tencereye dizelim patlıcanları Dizdiğimiz dolmaların üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyelim tüpe koyalım kaynamaya başlayınca 4045 dakika pişirelim
510 dakika dinlendikten sonra servis tabağına alalım
ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN