iltasyazilim
FD Üye
Antep Usulü Salçalı Mercimek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet soğan
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 su bardağından biraz az yeşil mercimek
*Karabiber
*Tuz
*10 kaşık zeytinyağı
*1, 5 yemek kaşığı karışık salça
Antep Usulü Salçalı Mercimek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle yemeklik doğradığımız soğanımızı zeytinyağı ile birazcık kavuruyoruz Aynı zamanda başka bir tencerede mercimeği yeteri kadar suyla kaynatıyoruz çok fazla kaynatmayalım çünkü bulgur ile de kaynayacak Kavurduğumuz soğanların üzerine salçamızı koyalım biraz kavurduktan sonra 4 su bardağı su ilave edip kaynayana kadar bekliyoruz Kaynadıktan sonra daha önceden kaynatmış olduğumuz mercimekleri ilave edelim Ve bulgurumuzu da koyalım Suya biraz tuz ve karabiber ekleyelim Tercihen pul biber de koyabilirsiniz Afiyet olsun
)
*1 adet soğan
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 su bardağından biraz az yeşil mercimek
*Karabiber
*Tuz
*10 kaşık zeytinyağı
*1, 5 yemek kaşığı karışık salça
Antep Usulü Salçalı Mercimek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle yemeklik doğradığımız soğanımızı zeytinyağı ile birazcık kavuruyoruz Aynı zamanda başka bir tencerede mercimeği yeteri kadar suyla kaynatıyoruz çok fazla kaynatmayalım çünkü bulgur ile de kaynayacak Kavurduğumuz soğanların üzerine salçamızı koyalım biraz kavurduktan sonra 4 su bardağı su ilave edip kaynayana kadar bekliyoruz Kaynadıktan sonra daha önceden kaynatmış olduğumuz mercimekleri ilave edelim Ve bulgurumuzu da koyalım Suya biraz tuz ve karabiber ekleyelim Tercihen pul biber de koyabilirsiniz Afiyet olsun