iltasyazilim
FD Üye
Antep Usulü Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yeşil mercimek
*2 su bardağı bulgur
*1,5 yemek kaşığı biber salçası
*Bir adet soğan
*Sıcak su
*Zeytinyağı
*Karabiber
*Tuz
Antep Usulü Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle mercimek yıkanır Ve tencereye alınıp üzerine su konur Daha sonra ocağa alıp kaynatılır Mercimekler pişmeye yakın içine salça eklenip 12 taşım kaynatılır Mercimekler yumuşamaya yakın İçine bulguru atılır tuzu ve karabiberi atıldıktan sonra göz kararı suyu konulur Pilav suyunu çekip piştikten sonra ayrı bir tavaya zeytinyağı konulur üzerine ince doğranmış soğan eklenip kavrulur Kavrulan soğan ve yağ karışımı pilavın üzerine konulup karıştırılır Pilav ilk sıcağı çıktıktan sonra yenilebilir Afiyet olsun
*1 su bardağı yeşil mercimek
*2 su bardağı bulgur
*1,5 yemek kaşığı biber salçası
*Bir adet soğan
*Sıcak su
*Zeytinyağı
*Karabiber
*Tuz
Antep Usulü Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle mercimek yıkanır Ve tencereye alınıp üzerine su konur Daha sonra ocağa alıp kaynatılır Mercimekler pişmeye yakın içine salça eklenip 12 taşım kaynatılır Mercimekler yumuşamaya yakın İçine bulguru atılır tuzu ve karabiberi atıldıktan sonra göz kararı suyu konulur Pilav suyunu çekip piştikten sonra ayrı bir tavaya zeytinyağı konulur üzerine ince doğranmış soğan eklenip kavrulur Kavrulan soğan ve yağ karışımı pilavın üzerine konulup karıştırılır Pilav ilk sıcağı çıktıktan sonra yenilebilir Afiyet olsun