iltasyazilim
FD Üye
Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg patates
*1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut
*500 gam kuşbaşı eti
*3 su bardağı süzme yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı nane veya haspir
*Tuz
*Karabiber
Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi Yapılışı Et nohut ve tuz aynı tencerede üzerini geçecek şekilde su eklenerek pişirilmeye bırakılır Pişme esnasında oluşan köpük alınır Patatesler soyularak iri küp halinde doğranır Patatesler pişmiş et ve nohut ile karıştırılır Patatesler pişinceye dek pişme işlemi devam eder Yoğurtun yumurtası kırılarak iyice çırpılır Et ve nohut suyuda eklenerek iyice çırpılır Yavaş yavaş yoğurt katılır ve kaynar gibi olunca altı kapatılır Yağ kızgınlaşınca nanesi de eklenerek kavurulur Ve üzerinde gezdirilir Afiyet olsun
*1 kg patates
*1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut
*500 gam kuşbaşı eti
*3 su bardağı süzme yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı nane veya haspir
*Tuz
*Karabiber
Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi Yapılışı Et nohut ve tuz aynı tencerede üzerini geçecek şekilde su eklenerek pişirilmeye bırakılır Pişme esnasında oluşan köpük alınır Patatesler soyularak iri küp halinde doğranır Patatesler pişmiş et ve nohut ile karıştırılır Patatesler pişinceye dek pişme işlemi devam eder Yoğurtun yumurtası kırılarak iyice çırpılır Et ve nohut suyuda eklenerek iyice çırpılır Yavaş yavaş yoğurt katılır ve kaynar gibi olunca altı kapatılır Yağ kızgınlaşınca nanesi de eklenerek kavurulur Ve üzerinde gezdirilir Afiyet olsun