iltasyazilim
FD Üye
Antep Yöresi Kahke Tarifi İçin Malzemeler
*12 (yarım) (Yarım) su bardağı tozşeker
*12 (yarım) (Yarım) su bardağı süt
*12 (yarım) (Yarım) su bardağı sıvı yağ
*125 gr tereyağı veya margarin (Oda ısısında)
*3 yemek kaşığı anason (Daha hafif bir tat için rezene koyabilir veya azaltabilirsiniz)
*3 yemek kaşığı çörekotu
*3 yemek kaşığı susam
*Yarım paket kabartma tozu
*44,5 su bardağı un
*1 adet yumurta (Sarısını üzeri için ayırın)
Antep Yöresi Kahke Tarifi Yapılışı
1
*Tozşeker, süt, yumurta akı, sıvı yağ ve katıyağı hamur yoğuracağınız kapta elinizle karıştırın
*3 su bardağı unu, baharatları ve kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya başlayın
*Yeterince un ilave ederek ele yapışmayan orta sert bir hamur elde edin
*Hamurdan yumurtadan küçük parçalar koparıp önce silindir şekli verin Sonra uçlarını birleştirip simit şeklini verin
*Hafif yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün
*Isıtılmış 170C dereceli fırında kızarana kadar pişirin
*12 (yarım) (Yarım) su bardağı tozşeker
*12 (yarım) (Yarım) su bardağı süt
*12 (yarım) (Yarım) su bardağı sıvı yağ
*125 gr tereyağı veya margarin (Oda ısısında)
*3 yemek kaşığı anason (Daha hafif bir tat için rezene koyabilir veya azaltabilirsiniz)
*3 yemek kaşığı çörekotu
*3 yemek kaşığı susam
*Yarım paket kabartma tozu
*44,5 su bardağı un
*1 adet yumurta (Sarısını üzeri için ayırın)
Antep Yöresi Kahke Tarifi Yapılışı
1
*Tozşeker, süt, yumurta akı, sıvı yağ ve katıyağı hamur yoğuracağınız kapta elinizle karıştırın
*3 su bardağı unu, baharatları ve kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya başlayın
*Yeterince un ilave ederek ele yapışmayan orta sert bir hamur elde edin
*Hamurdan yumurtadan küçük parçalar koparıp önce silindir şekli verin Sonra uçlarını birleştirip simit şeklini verin
*Hafif yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün
*Isıtılmış 170C dereceli fırında kızarana kadar pişirin