iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
İki buçuk su bardağı süt
6 çorba kaşığı irmik
6 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket vanilya
Üzeri için:
300 gram iri kıyılmış antepfıstığı
Yarım portakalın suyu
Yarım çay bardağı pudraşekeri
Antepfıstıklı İrmik Tatlısı Yapılışı:
1 üzeri için antepfıstığı, portakal suyu ve pudraşekerini karıştırın Karışımın yarısını streç filmle kaplanmış küçük boy cam bir kabın tabanına bastırarak yerleştirin Daha sonra buzdolabına alın 2 Ayrı bir yerde süt, irmik ve tozşekeri göz göz olana dek sürekli karıştırarak pişirin Koyu kıvam alınca ocaktan indirip, vanilya ilave edin ve karıştırın 3 Antepfıstıklı karışımı buzdolabından alıp, üzerine irmikli harcı yayın Oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirip, kalan antepfıstıklı karışımı üzerine koyun 4 saat buzdolabında dinlendirip, dilimleyerek servis yapın
İki buçuk su bardağı süt
6 çorba kaşığı irmik
6 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket vanilya
Üzeri için:
300 gram iri kıyılmış antepfıstığı
Yarım portakalın suyu
Yarım çay bardağı pudraşekeri
Antepfıstıklı İrmik Tatlısı Yapılışı:
1 üzeri için antepfıstığı, portakal suyu ve pudraşekerini karıştırın Karışımın yarısını streç filmle kaplanmış küçük boy cam bir kabın tabanına bastırarak yerleştirin Daha sonra buzdolabına alın 2 Ayrı bir yerde süt, irmik ve tozşekeri göz göz olana dek sürekli karıştırarak pişirin Koyu kıvam alınca ocaktan indirip, vanilya ilave edin ve karıştırın 3 Antepfıstıklı karışımı buzdolabından alıp, üzerine irmikli harcı yayın Oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirip, kalan antepfıstıklı karışımı üzerine koyun 4 saat buzdolabında dinlendirip, dilimleyerek servis yapın