imagesantiagingicinbesinler5ad50cb08bb33
SARMISAK
Virus ve bakteri enfeksiyonlarından koruyor, hazımsızlığı onluyor, tansiyonu dengeliyor ve kolesterolu duşuruyor Ayrıca iyi bir idrar sokturucu
CAY
İcinde kateşinler ve quarsetin adı verilen cok guclu antioksidantlar bulunuyor Yemek borusu, mide, deri ve kimyasalların yol actığı kanserlere karşı koruyucu; kolesterol uretimini duşuruyor, pıhtılaşmayı azaltıyor, kalp ve damar sistemi hastalıklarını onluyor
SOYA FASULYESİ
Antiaging ve anti kanser etkiye sahip Meme, bağırsak, akciğer, prostat, deri ve kan kanserine karşı koruyucu
UZUM, LİMON, KAYISI, KİRAZ, VİŞNE, KUŞBURNU
Antioksidan ve antikanserojendirler Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, alerjiyi azaltıcı etkileri bulunuyor
DOMATES, KAYISI, KAVUN
Antioksdan olan likopenden zengin bu besinler, likopen, prostat kanseri riskini azaltıyor, kalp, damar sistemi hastalıklarına karşı koruyor
A, C ve E vitaminlerinde bulunan antioksidanları gruplandıracak olursak;
A vitamini: Koyu renkli yapraklı bitkiler, ıspanak, havuc
C vitamini: Truncgiller, cilek, brokoli, lahana, patates, maydonoz ve cok sayıda meyva, sebze
E vitamini: Kuruyemişler, bazı bitkisel yağlar ve lifli yeşil besinler
SARMISAK
Virus ve bakteri enfeksiyonlarından koruyor, hazımsızlığı onluyor, tansiyonu dengeliyor ve kolesterolu duşuruyor Ayrıca iyi bir idrar sokturucu
CAY
İcinde kateşinler ve quarsetin adı verilen cok guclu antioksidantlar bulunuyor Yemek borusu, mide, deri ve kimyasalların yol actığı kanserlere karşı koruyucu; kolesterol uretimini duşuruyor, pıhtılaşmayı azaltıyor, kalp ve damar sistemi hastalıklarını onluyor
SOYA FASULYESİ
Antiaging ve anti kanser etkiye sahip Meme, bağırsak, akciğer, prostat, deri ve kan kanserine karşı koruyucu
UZUM, LİMON, KAYISI, KİRAZ, VİŞNE, KUŞBURNU
Antioksidan ve antikanserojendirler Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, alerjiyi azaltıcı etkileri bulunuyor
DOMATES, KAYISI, KAVUN
Antioksdan olan likopenden zengin bu besinler, likopen, prostat kanseri riskini azaltıyor, kalp, damar sistemi hastalıklarına karşı koruyor
A, C ve E vitaminlerinde bulunan antioksidanları gruplandıracak olursak;
A vitamini: Koyu renkli yapraklı bitkiler, ıspanak, havuc
C vitamini: Truncgiller, cilek, brokoli, lahana, patates, maydonoz ve cok sayıda meyva, sebze
E vitamini: Kuruyemişler, bazı bitkisel yağlar ve lifli yeşil besinler