bilgisayarci
FD Üye

Rus müellif Anton Cehov, en kıymetli kısa hikaye ve oyun muharrirleri ortasındadır. Hayatı boyunca On yedi oyun ve neredeyse altı yüze yakın öykü yazmıştır. Kaleminin gücünü tüm dünyaya kanıtlamış olan Çehov'un dünyasına kitaplarından alıntılarla bakmaya ne dersiniz? İşte en ünlü kelamlarıyla Anton Çehov...
Anton Çehov, vaktinin en kıymetli edebi şahsiyetlerinden biri olarak kabul edilir. Çehov kitaplarında, insan tabiatının derinliklerini, günlük olayların bilinmeyen ehemmiyetini ve güldürü ile trajedi ortasındaki ince çizgiyi vurgular. 'Anlamaya çalışma. Hayat böyledir işte. Daima o kıyamadıklarımız kıyar size.' kelamı de onun stilinin en büyük göstergelerinden biridir. İşte Anton Çehov'un kelamları ve hayatından notlar...
Anton Çehov Hakkında
Anton Pavloviç Çehov, 29 Ocak 1860'ta Rusya'nın Taganrog kentinde doğdu. Çehov, tıp okudu ve 1880'lerin ortalarına kadar doktorluk yaptı. Doktorluğa devam ederken özgür yazarlığa da başladı. “Bozkır” isimli hikayesi kıymetli bir başarıydı ve müellifine 1888'de Puşkin Ödülü'nü kazandırdı. Çehov, en büyük yapıtlarının birçoklarını 1890'lardan hayatının son birkaç yılına kadar yazdı. “Koğuş No. 6” ve “Köpekli Kadın” da dahil olmak üzere o periyoda ait kısa hikayelerinde, insan tabiatına dair daha derin manalar yükleyen bir anlayış ortaya koydu.
Anton Çehov'un Kelamları
- 'Anlamaya çalışma. Hayat böyledir işte. Daima o kıyamadıklarımız kıyar size.'
- 'Acıyı küçümsersiniz lakin parmağınızı kapıya sıkıştırdığınız vakit en yüksek perdeden inlersiniz!'
- 'Ah çocukluğum benim, O lekesiz yıllar..'
- 'Gözlerime bakıp da yapılan uydurma bir gülücük yerine, yüzüme karşı gösterilen gerçek bir nefreti tercih ederim.'
- 'Yüreğinde aşkın kıpırtısını duydun mu, yapılacak en yeterli şey onu ordan kovmaktır.'
- 'Kendi kendimize hayran olmaktan vazgeçmeliyiz.'
- 'İnsan inandıklarıdır. '
- 'Kimimiz kendine hayran kimimiz kendinden nefret ediyor ortayı bulan yok.'
- 'Zeki bir insansınız ve ben bunun tadını çıkarıyorum.'
- 'Bizi çalışmak kurtarır.'
-'Ağlаttığın bir kаdının gözyаşlаrını yа o аn silersin, yа dа o gözyаşlаrındа boğulmаmаk için ömür uzunluğu çırpınmаk zorundа kаlırsın.'
- 'Kitaplar notaya, sohbet ise müzik söylemeye benziyor.'
- 'Gidenlerin gururuna içiyorum... Kalanlara da mutluluklar diliyorum.'